Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 200 artikler

Demonstrasjon mot barnevernet.

Har norsk barnevern et ufortjent dårlig rykte?

Kritikken mot norsk barnevern er blåst opp, men deler av kritikken er berettiget, mener OsloMet-forskere.

Gravid kvinne og jordmor.

Jordmødre: Har for få folk til å gi kvinnene god nok omsorg

Mange jordmødre mener det er en stor utfordring å gjøre arbeidet sitt på en tilfredsstillende måte, viser en studie.

Gamle hender som hekler

Kan sensorer og dingser gi eldre verdige liv?

Det blir stadig flere eldre i Norge, og hvordan skal vi ta vare på dem? Forsker er kritisk til troen på at teknologi kan løse utfordringene innen eldreomsorgen.

Furuset i Oslo

Furuset har fremdeles store utfordringer

Ny rapport avdekker store utfordringer, men forskere mener at styrking av de fysiske omgivelsene og lokale ressurser vil motvirke de negative trendene i området.

Bilde av undervannsglideren

Dette kan bli en nyttig miljøovervåker

En lite energikrevende undervannsrobot kan samle inn miljødata i svært lang tid, dermed kan det bli...

Illustrasjonsbilde av kolleger som sitter rundt et møtebord.

Medarbeidere som gjør en dårlig jobb, mobbes oftere av sjefen

De ydmyker og latterliggjør sine ansatte. Risikoen for å bli mobbet er større for dem som har en dårlig relasjon til sjefen.

Illustrasjonsbilde av ungdommer som sitter i et rom.

Ungdomslivet på bygda og i byene er overraskende likt

Det er små forskjeller mellom ungdomslivet i distriktene og i sentrale strøk, ifølge nye tall fra Ungdata-undersøkelsen.

nærbilde av kredittkort

Stor forbrukslån-skam i Norge

Forbrukslånet er billigere enn kredittkortlån, men har likevel lavest status. Forskerne kaller det for forbrukslån-paradokset.

Bilde fra asylmottak i Italia

Hvordan kan mat bidra til integrering?

Nye forskningsmetoder vil forsøke å gi noen svar.

Fornøyd kvinne på arbeidsplass i samtale to kolleger.

Stadig flere nordmenn har trygg og stabil inntekt

Ny studie fra OsloMet viser at arbeidsmarkedet kanskje ikke er så brutalt likevel.

Frivillige mannskaper desinfiserer et nabolag i Qingdao i den kinesiske provinsen Shandong.

Kan coronaviruset bli en verdensomspennende epidemi?

– Det er mye usikkerhet og det viktigste nå er å gjennomføre tiltak som hindrer videre spredning av coronaviruset, sier forsker.

Illustrasjonsbilde av to kunstnere som tegner.

Hvorfor bør du tegne mer?

Å tegne gir en rekke fordeler også i voksen alder. Likevel gir de fleste opp tegningen i barndommen.