Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 461 artikler

Mor med delvis ryggen til holder et nyfødt i armene.
Skal undersøkje effekten av foreldrestøtte og ekstra helsehjelp til sårbare førstegongsmødrer

Kan foreldrestøtte og utvida helsehjelp til førstegongsmødrer i krevjande livssituasjonar gi barnet ein betre start på livet?

Person i rullestol, sett bakfra
Skadde får lite hjelp når de vil tilbake i jobb

Hvordan fungerer samarbeidet mellom NAV, lokale helsetjenester og spesialisthelsetjenesten når de møter et menneske i krise?

Illustrasjonsbilde av gutter med hver sin laptop ved pulter i klasserom.
Blir det meir læring av Minecraft i skulen?

Bruken av Minecraft grip om seg i skulen, men det gir ikkje nødvendigvis meir læring.

Fra disken i ei kantine, fylt med masse grønnsaker.
Hvordan kan matinnkjøpene i det offentlige bli mer bærekraftige?

Mange innkjøpere i det offentlige mangler kunnskap om hvordan maten som tilbys i for eksempel kantiner, sykehjem og barnehager kan bli mer bærekraftig.

Kvinne sitter utenfor slottet i Oslo og ser utover Karl Johans gate.
Nordmenn mer skeptiske til borgerlønn enn før

Fra 2003 til 2021 har nordmenn gått fra å være positive til borgerlønn til å bli skeptiske, viser forskning. Hva har skjedd?

En mann jobber foran pcen på kontoret.
Hvem i Skandinavia er best på å få flyktninger i jobb?

Sverige seiler opp på nivå med Norge i en ny rapport om integrering av flyktninger i arbeidsmarkedet i Skandinavia.

Illustrasjonsbilde av en kvinne som gjør øvelser sammen med en fysioterapeut.
Hvordan komme seg best mulig etter hjerneslag?

Rundt 12 000 nordmenn får hjerneslag hvert år. Stipendiat Liss Marita Solbakken har gode råd til dem som blir rammet.

Illustrasjonsbilde av voksen kvinne og liten jente som gjemmer seg under en dyne og leser en bok i lyset fra en lommelykt.
– Barn treng eventyr og mytar

Tapar eventyr og mytar for meir moderne litteratur? Førstelektor Torgeir Haugen forklarer kvifor eventyr og mytar er viktige for barn og unge.

Eldre kvinne spiser frokost og ser på bilder fra familiemedlemmer på skjermen på bordet.
- Det er viktig at man ikke bare gjør forskning om de eldre, men også sammen med dem

Forskere undersøker om sosial teknologi kan hjelpe beboere på langtidshjem ut av isolasjonen.

Kvinner i Pride-tog i Stockholm.
– Sex mellom to kvinner ble regnet som en umulighet

Forbudet mot homofili gjaldt kun menn. Kvinner kunne ikke fysisk begå lovbruddet, mente politikere i 1902.

President Macron på talerstolen med en folkemasse bak seg.
Seks problemer Macron må løse etter presidentvalget

Macron vant det franske presidentvalget, men utfordringene står i kø fremover. En av dem er Macron selv.

Mann ser bekymret ut mens han leser på laptop
Muslimhets øker i norske kommentarfelt

Andelen kommentarer som er hatefulle mot muslimer er lav, men det har vært en markant økning det siste året.