Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 303 artikler

Bilde av to personer som går på skøyter på islagt vann i marka.

Lei av innestengt koronaliv? Prøv turskøyting

Stadig flere legger ut på lange skøyteturer på islagte vann. Henrik Neegaard er en ivrig skøyteløper og gir deg de beste rådene for en trygg tur.

En alvorlig far bærer sin unge sønn

Slik gikk det da familievernkontorene stengte dørene under koronavåren

NOVA-forskere har sett på hvordan nedstengningen påvirket familier med problemer.

Bilde tatt av misjonær Bodil Biørn med tittel: Flyktningsleir ved Aleppo.

– Arkivmaterialet vitner om et folkemord

Bilder og notater fra den norske misjonæren Bodil Biørn dokumenterer hva flere forskere beskriver som et folkemord under første verdenskrig.

Illustrasjonsbilde: Sjampanje helles i glass.

Teorijunkie på korrupsjonsjakt

Da Norges forskningsråd like før jul annonserte hvilke unge talenter som fikk finansiert sin banebrytende forskning, sto jubelen i taket hjemme hos Tereza Østbø Kuldova. Om verdens korrupte luksusdyr skalv i buksene er mer usikkert – men det burde de nok.

Illustrasjonsbilde: Tre leger eller sykepleiere på en operasjonsstue. Foto: Sasin Tipchai fra Pixabay

Legers faglige beslutninger er under press

- Hvorfor var ikke den operasjonsstuen i bruk i går? Leger utsettes for sterk styring gjennom nye, digitale systemer.

Illustrasjonsbilde av kvinnelig lærer ved pulten til tre elever.

Hvordan kan elever lære mer om livsmestring?

Ny forskning skal hjelpe lærere med å undervise elever til å tenke kritisk om kroppsidealer og bruk av sosiale medier.

Illustrasjonsbilde av mannlig barnehagelærer med en gruppe barn som leker.

Barns medvirkning skjer i øyeblikket

Voksne i barnehagen bør være til stede i øyeblikket og se på barna som medmennesker.

Illustrasjonsbilde av en mange mennesker som går på gaten i sterkt sollys.

Helsetilbudet for rituell omskjæring av gutter er begrenset og lite tilgjengelig

En ny rapport foreslår flere tiltak for å forbedre helsetilbudet for rituell omskjæring av guttebarn.

Illustrasjonsbilde av mann foran datamaskin.

Hvordan stopper politiske partier hat på Facebook?

Fersk studie viser at politiske partier heller skjuler hatefulle ytringer på Facebook enn å slette dem.

bilde av liten jente med solbriller i matbutikk. Hun holder en blomkål.

– Ta barna med på matlagingen!

Barn som vokser opp i familier med interesse for matlaging har et sunnere kosthold med mer fisk og grønnsaker.

Illustrasjonsbilde av jente som pynter et juletre.

Koronajulen: – Det blir en veldig annerledes jul for de fleste

Matforsker Annechen Bahr Bugge om hvordan koronatiltakene vil påvirke julefeiringen vår i år.

Illustrasjonsfoto: Målrettede tiltak i kommunene kan få flere flyktninger i jobb

Målrettede tiltak i kommunene kan få flere flyktninger i jobb

OsloMet har gjennomført første fase av et større evalueringsoppdrag for IMDi, der tiltak i åtte kommuner har blitt evaluert. De fleste av de åtte prosjektene har foreløpige resultater som peker i positiv retning.