Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 254 artikler

Illustrasjonsbilde: Grammatikkprogram gjør ikke teksten lettere å lese.

Grammatikkverktøy gir ikke bedre lesbarhet

Dataverktøy for kontroll av grammatikk og lesbarhet bedrer rettskrivingen, men gjør ikke teksten lettere å lese, viser forskning på OsloMet.

Barnehageansatt og barn gir hverandre en high five i garderoben i barnehagen.

Dette kjennetegner de beste barnehagene

Det er flere ting du kan se etter når du skal velge barnehage til barnet ditt.

Tre barn ser i kamera og tuller

Mobbeombudene bidrar til at flere barn får det trygt og godt

Ordningen med mobbeombud sørger for at flere barn får det trygt og godt i skolen og i barnehagen, viser en evaluering gjennomført ved OsloMet.

Et eldre ektepar står foran et hus med ryggen mot kameraet

Økt flytting blant eldre de siste ti årene

Stadig flere eldre velger å flytte til mer hensiktsmessige boliger. Dette bidrar til å redusere utgifter til omsorgstjenester, hevder forskere bak en ny rapport.

En ung gutter sitter og hører på musikk i en trapp

Smittevern: Innvandrerungdom på Oslo øst viser vei

Kronikk: Koronasmitten kan når som helst blusse opp igjen. En ny studie av Oslo-ungdom har overraskende funn om hvor smitten mest effektivt er blitt bekjempet.

– De som ikke har brutt med familien kan oppleve å falle mellom to stoler

OsloMet-forskere har gått gjennom oppfølgingen av personer som utsettes for negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. De anbefaler blant annet å styrke den helhetlige oppfølgingen av enkeltbrukere.

Familie med to barn sitter i bilen og smiler.

Slik blir bilferien med familien en god opplevelse

OsloMet-forskere har gode råd for årets bilferie.

To glade barn spiser is i en blomstereng.

Korona-sommeren: – Dette blir som en 50-tallssommer

Bruk denne spesielle sommeren til å skru ned tempoet og opplev ting med barna i nærområdet, råder Henrik Neegaard ved barnehagelærerutdanningen ved OsloMet.

to kvinner husker og snakker sammen

Uten venner og nettverk er du ekstra sårbar i kriser

Korona-krisen har gjort det tydelig for oss hvor mye sosiale nettverk betyr i vanskelige tider. De mest sårbare blant oss er de med få sosiale relasjoner.

Illustrasjonsbilde av tingenes internett

Slik kan 5G forandre hverdagen vår

Høyere hastighet, større kapasitet, lavere forsinkelse og langt bedre tilrettelagt for tingenes internett. OsloMet-forskere forklarer hvordan 5G-nettet vil bli.

En ung jente står utendørs og titter utover med telefonen i hånda

Mange ungdommer opplevde personlig vekst i koronatiden

En ny NOVA-undersøkelse viser at hele tre av fire ungdommer mente at pandemien påvirket livene deres positivt. Det overrasket ungdomsforsker Anders Bakken.

Illustrasjonsbilde av elev sittende foran ipad hjemme.

Hjemmeskole under korona: Lærerne brukte mer tid på å forberede undervisningen

En fersk spørreundersøkelse blant lærere i grunnskolen viser at lærere på alle trinn brukte langt mer tid på å forberede undervisningen i tiden med hjemmeskole.