Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 414 artikler

Illustrasjonsbilde av to kvinner som snakker med to helsepersonell.
Hva trenger pårørende til pasienter i selvmordsfare?

Ny studie viser at noe av det viktigste helsepersonell kan gjøre, er å ta på alvor de erfaringene pårørende har med pasienten, og formidle håp.

ungt par studerer parfymeflasker i en butikk
Slik kan du gjenkjenne grønnvasking

Kan vi stole på bedriftene når de påstår at et produkt er mer miljøvennlig enn et annet?

Illustrasjonsbilde av kvinne som sitter konsentrert over pc'en på hjemmekontoret.
Selvdisiplin på hjemmekontoret er avgjørende for jobbmotivasjon

Lei av hjemmekontoret? Her er noen råd for å holde ut.

Fingre til ung jente holder lekehus med rødt tak.
Dette fant forskerne ut da de evaluerte Statens barnehus

Det er mye bra med Statens barnehus, likevel er det spesielt én ting som bekymrer forskerne. Det kommer frem i en fersk evalueringsrapport om barnehusmodellen fra OsloMet.

Illustrasjonsbilde av en mann på hjemmekontor som lener seg bakover i kontorstolen med armene bak nakken.
Slik stopper du det fysiske forfallet på hjemmekontoret

Mange er tilbake på hjemmekontoret nok en gang. Hvordan spise sunnere og bevege deg mer når motivasjonen er lavere? Våre forskere har gode råd.

Portrett av Hilde Haualand
Nedbyggingen av skoler og barnehager for hørselshemmede hindrer likestilling

Nedbyggingen av skoler og barnehager for hørselshemmede har ført til mangel på tegnspråklige miljøer. Professor Hilde Haualand mener dette hindrer likestilling mellom hørende og hørselshemmede.

Illustrasjonsfoto: Logo for Vår forskning viser
Hvilken rolle bør barnevernet ha?

Henvendelsene til barnevernet øker. Forsker Elisabeth Backe-Hansen stiller spørsmål ved barnevernets ansvarsområde.

Illustrasjonsfoto: Logo for Vår forskning viser
Hva skjer med velferdsstaten hvis de unge ikke bidrar?

Forsker Tale Hellevik stiller spørsmål om hva som skjer dersom de unge ikke vil være med på skattedugnaden.

Illustrasjonsfoto: Logo for Vår forskning viser
Hvor mye har valg av nabolag å si?

Professor Lena Magnusson Turner ser på om valg av nabolag kan påvirke om barn tar høyere utdanning.

Illustrasjonsfoto: husnøkler
Bør flyktninger med oppholdstillatelse kunne finne bolig selv?

Gjennom ordningen ‘avtalt selvbosetting’ kan flyktninger til Norge finne egen bolig og få den godkjent av myndighetene, i stedet for at kommunen finner bolig for dem. Nå er ordningen undersøkt nærmere i ny rapport.

Smilende mor og gutt ser i kamera fra sofaen.
Hvordan skal barna oppdras?

Skal man holde på foreldrenes tradisjoner eller bryte med dem og bli mer som majoriteten i Norge?

Fjøsnisser med røde toppluer, stråbukker og lykter.
Mysteriet fjøsnissen – og andre juleavsløringer

Visste du at grøt til fjøsnissen skal settes ut hver torsdag, og at julenissen kanskje kommer fra Svalbard?