English version
Blanca Estela Braña de Hvidsten

Blanca Estela Braña de Hvidsten

Kort om

Jeg er yrkespedagog, bioteknolog og matbiokjemiker.

Yrkespedagogikk har jeg praktisert i 14 år på fagskolenivå og fra 2020 på universitetsnivå.

Jeg ble tidlig i studiene på universitet (UAT - Universidad Autónoma de Tamaulipas) interessert i forskning, dette tok meg, først til Mexicos Nasjonalt Universitet (UNAM) for deretter reise til University of Strathclyde i Glasgow. Etter doktorgrad i Skottland, kom jeg til Norge i 1995.

Som bioteknolog har jeg forsket på biologisk nedbryting av landbruk og skogbruksavfall.
I Norge, har jeg forsket på reduksjon av utslipp fra spesialcellulose produksjon, ved å teste nye teknologier for vannrensing som en del av bærekraft strategi til norsk industri.

Min dobbelte yrkespraksis som matbiokjemiker og doktorgraden i bioteknologi, kombinert med erfaringen fra industri har jeg brukt som grunnlag i min 14 års praksis som yrkespedagog på fagskolenivå (høyere yrkesfaglig utdanning).

Arbeidet i fagskolen, samarbeid med matindustri og en master i yrkespedagogikk, startet interesse for forskning på yrkespedagogikk i fagskolen. Et forskningsfelt som jeg har vært med på å etablere i 2021 ved OsloMet.

Publikasjoner og forskningsresultater

Formidling

Braña de Hvidsten, Blanca Estela (2021). Om veiledning til fagskolelærere. Praktisk pedagogikk og digital kompetanseutvikling.. Høyskole Kristiania.

Follestad, Anette Lund; Braña de Hvidsten, Blanca Estela (2021). Teachers in Tertiary Vocational Education, how does pedagogical education influence their work?. NORDYRK. NORDYRK.Publikasjonslisten er hentet ut av Cristin. Listen kan være ufullstendig