Digitaliseringsminister Nikolai Astrup, som får orientering om den nye laben, og det som det jobbes med av kunstig intelligens, av lableder Gustavo Mello. Bak nestleder og strategikoordinator for laben, Stefano Nichele.

Om AI Lab

Vårt oppdrag er å drive forskning, utdanning og innovasjon på kunstig intelligente systemer som forbedrer måten mennesker jobber og lever på.

Artificial Intelligence Lab (AI Lab) er et felles forskningssenter for OsloMet og SimulaMet (simulamet.no) i hjertet av Oslo. Institutt for informasjonsteknologi er vertskap for senteret i Pilestredet 52 i Oslo.

Forskningsgruppen Applied Artificial Intelligence (AI) tok initiativ til laben, som har medlemmer fra mange forskningsgrupper ved OsloMet og SimulaMet, og er i fronten av kunstig intelligens i Norge. 

Vi har en tverrfaglig tilnærming til utvikling av kunstig intelligens som tar hensyn til mennesker og samfunnet. Senteret skal bidra til en bedre koordinering av forskning på kunstig intelligens og legge til rette for samarbeid med andre miljøer.

OsloMet – Oslo Metropolitan University, Oslo, Norge
Pilestredet 52, tredje etasje, inngang A.

Kart: Google Maps, 52 Pilestredet

Kontakter for media og vitenskapelig samarbeid – se medlemmer. 

Laster inn ...