Møt fem som studerer økonomi og bygger nettverk

Fem studenter i Pilestredet

Første studieår i bachelorutdanningen er felles for studentene på Handelshøyskolen, mens de fra andreåret kan velge tre ulike retninger å spesialisere seg i: Økonomi/administrasjon, regnskap/revisjon og Facility Management. Etter fullført bachelorgrad kan man bygge på med en toårig mastergrad og bli siviløkonom.

Handelshøyskolen har for øvrig det eneste bachelorstudiet innen økonomi og administrasjon i Oslo som er gratis.

Portrett Silja Liland

Ved siden av et bredt tilbud, ligger skolen ved Bislett i Oslo sentrum.

– Vi ligger rett ved alt av næringsliv og det finnes massevis av arrangementer hver uke som man kan delta på for å få faglig og sosialt påfyll. Det skaper helt unike muligheter, sier Peter F. Bamrud.

Tre studenter rundt et bord på møterom

Peter F. Bamrud og Skender Rashiti er godt fornøyd med både det faglige og sosiale tilbudet ved økonomiutdanningen. Foto: Fartein Rudjord.

Ut i det virkelige liv

For Skender Rashiti ble møtet med Handelshøyskolen en positiv overraskelse. Han er fra før utdannet eiendomsmegler fra BI, og tar nå en bachelor i Facility Management, som går ut på å drive økonomisk drift, forvaltning og utvikling av eiendom.

– Vi liker å kalle oss «fikserne». Akkurat nå har vi en byggfadderordning med Asker kommune, hvor vi sammen med ingeniørstudentene får være med og se på hvordan Asker kulturhus drives som et konkret case. Det er gøy å komme seg ut i en virkelig bedrift som en del av studiet, sier han.

Silja Liland går det ettårige studiet i kulturledelse og har på sikt lyst på en lederrolle der hun kan kombinere kunstnerisk innhold med drift og økonomi.

– For meg passer dette studiet perfekt. Jeg visste ikke så mye om Handelshøyskolen fra før, men jeg er veldig fornøyd – vi har bra fasiliteter, engasjerte og flinke lærere, masse diskusjoner og et flott læringsmiljø. Vi er bare 26 stykker i klassen, så vi blir godt kjent med hverandre, sier hun.

Smart studentassistentordning

Snorre Grennes Klanderud ønsker å fremheve studentassistentordningen som siden oppstarten i 2008 har vært en stor suksess. Den har blant annet bidratt til lavere strykprosent og bedre sosialt miljø, og ble i 2013 hedret med daværende HiOAs studiekvalitetspris.

– Ordningen er en enorm ressurs for oss førsteklassinger. Vi har muligheten til å få hjelp av dyktige viderekomne studenter som er flinke til å dele sin kunnskap med oss, sier han.

Solveig Kalstø tok sin bachelor ved Universitetet i Stavanger og går nå sisteåret av masterstudiet i økonomi og administrasjon.

– Det er i Oslo jeg har lyst til å jobbe, og Handelshøyskolen er et fint sted å bygge nettverk. I tillegg er vi bare 70 studenter på masterlinja, noe som gjør at vi får god tilknytning både til foreleserne og hverandre. Vi er ikke konkurrenter, men et nettverk, og har det veldig hyggelig sammen, sier hun.

Mange faglige og sosiale foreninger

Peter F. Bamrud er nestleder i skolens studentforening av Econa, som er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomi.

– Studentforeningen arrangerer faglige og sosiale treff med foredrag om temaer som vi ikke får i klassehverdagen, sier han.

Det er også Econa som arrangerer NM i økonomi, hvor Handelshøyskolen gjorde det svært skarpt i 2016, med tre lag blant de ti finalistene.

Rethinking Economics er et verdensomspennende nettverk som nylig fikk sitt eget utvalg på Handelshøyskolen.

– Vi jobber for å skape en større bredde i økonomifaget, ved å invitere foredragsholdere og organisere et debattforum hvor vi kan supplere forelesningene ved å knytte økonomifaget opp mot samfunnet, forklarer Snorre Grenness Klanderud som også sitter i Næringslivsutvalget.

– I Næringslivsutvalget prøver vi å koble studenter tettere opp mot næringslivet. Vi inviterer bedriftsrepresentanter til skolen, eller vi besøker dem, og vi organiserer besøk av interessante foredragsholdere, forteller han.

Smilende studenter rundt et bord

– Miljøet på Handelshøyskolen er åpent, inkluderende og imøtekommende, sier Solveig Kalstø. Til venstre sitter Snorre Grenness Klanderud. Foto: Fartein Rudjord.

Sosialt utvalg er i bunn og grunn en festkomité.

– Vi arrangerer blant annet oktoberfest og eksamensfest, og økonomistudentenes årlige hyttetur til Lofsa. Det er kanskje ikke så faglig, men bidrar helt klart til et bedre samhold på skolen. 

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!