Hvorfor bli lærer?

Tavle med noter

Ulrikke Gjerstadberget

Grunnskolelærer 5.-10. trinn med engelsk

– Jeg var én av dem som var veldig usikker og forvirret mot slutten av videregående. Det som gjorde at jeg til sist endte opp med å søke lærerutdanningen, var alle de ulike jobbene og arbeidsplassene jeg kan ha med en lærerutdanning i bunnen.

Ulrikke står ute foran en murvegg og smiler til kameraet. Hun har på seg lue, skjerf og ytterjakke.

Ulrikke Gjerstadberget fra grunnskolelærerutdanningen. Foto: Benjamin Ward.

– Pedagogiske ferdigheter verdsettes og er ettertraktet på nærmest alle arbeidsplasser. Dette er en utdanning som gir meg jobbsikkerhet! Jeg anbefaler denne utdanningen fordi jeg opplever at man lærer ekstremt mye hver eneste uke. 

Hannah Nordengen

Grunnskolelærer 1.-7. trinn

– Jeg har valgt å bli lærer fordi jeg synes det er spennende å lære bort. Jeg er glad i å lære nye ting, og det gir meg mye å kunne hjelpe andre til å mestre vanskelige oppgaver.

Hannah står foran en murvegg og smiler til kameraet. Hun har briller, langt hår og lusekofte.

Hannah Nordengen fra grunnskolelærerutdanningen. Foto: Benjamin Ward.

Samfunnet trenger gode lærere for å skape utvikling. Ved å være grunnskolelærer kan jeg bidra til at elevene legger et godt grunnlag for videre utdanning.

Husk: Ingen er den fødte lærer. Du lærer å bli lærer ved å ta en lærerutdanning. – Hannah Nordengen

Det beste ved lærerutdanningen på OsloMet er at vi har gode lærere som vet mye om det de underviser i.

Dette er en utdanning der man i stor grad kan velge hvilke fag man skal ta og det er mange fag å velge imellom; blant annet kroppsøving, musikk, engelsk, matematikk, kunst og håndverk, KRLE, naturfag, samfunnsfag og mat og helse. Det er viktig å huske at ingen er «den fødte lærer». Du lærer å bli lærer ved å ta en lærerutdanning. 

Andreas Hägg Bratsberg

Grunnskolelærer 1.-7. trinn

– Jeg valgte å starte på lærerutdanninga fordi jeg trives godt med barn, og ønsket meg en jobb der man kan gjøre en forskjell i barns liv. Dette er en utdanning som passer for deg med gode sosiale ferdigheter, og interesse for å bidra til barns og unges utvikling.

Andreas står foran en murvegg ikledd en boblejakke med pelskrage. Han smiler forsiktig mot kameraet.

Andreas Hägg Bratsberg fra grunnskolelærerutdanningen. Foto: Benjamin Ward.

– Det er en givende utdanning, der du kommer i kontakt med både voksne, barn og unge som vil utfordre deg til å utvikle dine mellommenneskelige ferdigheter.

Cameron Hjelmstad

Grunnskolelærer 5.-10. trinn med matematikk

– Jeg valgte å bli lærer fordi jeg liker å høre min egen stemme og fordi jeg synes det er fantastisk når barn og unge er nysgjerrige på verden rundt seg.

Cameron står foran en murvegg og smiler fra øre til øre. Han har på skjerf og boblejakke.

Cameron Hjelmstad fra grunnskolelærerutdanningen. Foto: Benjamin Ward.

– Å være lærer passer for deg som har lyst til å ha et yrke hvor du gjør mye forskjellig og blir utfordret hver dag. Anbefales fordi du får en variert og interessant utdanning som gir deg mange verktøy å ta med videre i livet.

Liz Andrine Nordby

Master i skolerettet utdanningsvitenskap

– Jeg har alltid visst at jeg skulle bli lærer. Fordi jeg selv er nysgjerrig på alt og liker å lære. Dessuten er jeg veldig glad i å omgås barn og ungdom. Og selvfølgelig tror jeg at jeg kan være en trygg voksen for mine fremtidige elever.

Liz står foran en murvegg. Hun har på seg ytterjakke og stripet skjerf.

Liz Andrine Nordby fra masterutdanningen i skolerettet utdanningsvitenskap. Foto: Benjamin Ward.

– Jeg vil anbefale å bli lærer om det er det du drømmer om, og du har det i deg. Da er jo lærerutdanningen ved OsloMet et veldig naturlig valg.

Opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 den 21. februar 2017.