English version

Institutt for estetiske fag

Instituttet dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, film, design og kommunikasjon i digitale medier samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. Vi tilbyr også master i estetiske fag og ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft.

Instituttet i tall

Studenter
870

i 2023 (tall fra DBH)

Ansatte
51

årsverk i 2023 (tall fra DBH)

Bachelorprogram
3
Masterstudier
2
 • Ledelsen ved instituttet

  Laster inn ...
 • Mer om instituttet

  Institutt for estetiske fag dekker et stort område innen drama- og teaterkommunikasjon, kunst og design, mote, film, design og kommunikasjon i digitale medier, samt femårig lærerutdanning i design, kunst og håndverk. I tillegg kan du ta mastergrad i estetiske fag. Vi tilbyr også ph.d.-programmet innovasjon for bærekraft. 

  Instituttet ønsker å være et interessant og levende studiested for profesjons- og fagutdanning og tilbyr utdanning basert på det fremste innen forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og erfaringskunnskap. Gode læringsopplegg er en viktig satsning og praksisopplæring i yrkesfeltet står sentralt.

  Institutt for estetiske fag er et av fem institutt ved Fakultet for teknologi, kunst og design, og holder til ved studiested Pilestredet, midt i Oslo. Byens mange museer og gallerier brukes aktivt som en del av studieopplegget.

  Ved instituttet finnes nye verksteder, moderne øvingsrom, læringssenter og lesesal, i tillegg til elektroniske nettverk og databaser som gir deg tilgang til nasjonal og internasjonal faglitteratur. 

 • Instituttet i sosiale medier

Nominert til Heddapris

Universitetslektor og regissør Christine Yangco Helland, er nominert til Heddapris for beste ungdomsframsyning med “Passer min beat?”.

Portrett av Christine Yangco Helland.
Skatekunst til Møllersamlinga

Alexander Kayiambakis ikoniske skatebilete er innlemma i den prestisjetunge Møllersamlinga for fotokunst.

Portrett av Alexander Kayiambakis.
Avrunda forskingssamarbeid med Stingenes Stillstand

Førre veke sette Anne Bryhn, Randi Veiteberg og Mimesis Heidi Dahlsveen punktum for eit fleirårig forskingssamarbeid, med den performative hendinga “Stingenes Stillstand.” Eit møte mellom ord, materialitet, rørsle og publikum.

Scene frå framsyninga av "Stingenes Stillstand".
Ny prodekan ønskjer meir samarbeid på tvers

Professor Kristin Bergaust blir ny prodekan for FoUI ved Fakultet for teknologi, kunst og design.

Portrett av Kristin Bergaust.
Spennande oppdragsgivarar og reelle prosjekt

Oslo kommune og Deichman er blant oppdragsgivarane når innovasjon og entreprenørskap står på timeplanen til faglærarstudentane i design, kunst og handverk.

Portrett av dei fire studentane som har jobba med prosjektet på Deichman.
Kulturarv og estetisk praksis på dagsorden

Denne veka samlast over 100 kunstnarar og kunsthandverkarar frå heile Europa på OsloMet, for å delta på Craft Hub-konferansen Transformasjon: Handverket sin innverknad og effekt i samfunnet.

Ein person står med ryggen til framfor eit glasmåleri med striper i ulike fargar
Til Kina med kolleksjon inspirert av kvalfangst

Bachelorstudent Siri Øverland Eriksen er i Kina for å delta i The Hempel Awards, ein prestisjetung konkurranse for unge motedesignarar.

Portrett av Siri som sitter ved et bord og med et målebånd rundt halsen. På bordet ligger det et stykke stoff.
Suksess for Drama Boreale

Drama- og teatermiljøet ved Institutt for estetiske fag var vertskap for den tiende nordiske nettverkskonferansen, Drama Boreale 2023.

Fire kvinnelige studenter fra bevegelsesteater viser en forestilling. De er kledd i grå lange kjoler uten ermer og beveger seg rundt i rommet. Foran og på siden er det publikum.
Portrett av Vilde i en genser laget av restegarn.
Mote og samfunn: Skreddersy din egen master

Vilde, Aleksander og Mariann ønsker en mer bærekraftig klesindustri. I masteren valgte de ulike vinklinger: Fra det emosjonelle båndet vi har til klærne våre, via gjenbruk av industrielle restmaterialer, til sømverksted for vedlikehold av klær.

Rikke foran en legovegg. Det står tre barn med ryggen til og bygger med lego.
Praksis gir innsikt og erfaring

Leone, Rikke og Karen tar PPU i drama- og teaterkommunikasjon og i design, kunst og håndverk. Nå har de gjennomført sin andre praksisperiode, på ulike steder. Studiet har nemlig et stort utvalg praksisplasser.

Ann Merethe i arbeidsskjorte i verkstedet på Spenn.
En utdanning, mange muligheter

Møt fire tidligere faglærerstudenter i design, kunst og håndverk som bruker utdanningen sin på ulike måter i yrkeslivet.

Fleire personar sit i ring på golvet og bøyer seg over nokon farga ark og blad i haustfargar som ligg i midten av ringen.
OsloMet får master i kunstterapi

OsloMet får master i kunstterapi frå hausten 2024. Masteren skal bidra til å svare på dei aukande psykiske helsebehova.

Portrett av Lotte.
Lotte fikk KOROs masterstipend

Lotte Smedberg Myhre er student på master i estetiske fag, studieretning kunst i samfunnet. I høst fikk hun KOROs masterstipend.

Andrea sit på ein benk på campus. I bakgrunnen er det nokre gule skilt, bygningar og tre.
Andrea får ein million til å starte bedrift

Knitry utviklar ein digital læringsarena for strikking. Bedrifta, med masterstudent i estetiske fag, Andrea Dahlin Hamm i spissen, er ein av vinnarane av årets STUD-ENT.

Anna sitter på gulvet med maske og ser på en ball med briller
– Det er fascinerende å se hva masker gjør med oss

For Anna Renolen var det kjærlighet ved første blikk da hun ble kjent med maskespill på drama- og teaterkommunikasjon.

Syv musikere sitter i en ring og spiller ulike instrumenter. Noen av dem har på seg hvite hjelmer og måleutstyr. I mellom og rundt menneskene er det fire sekskantede bed med ulike planter. I kassene ser vi også sensorer.
Viser frem plantenes språk ved hjelp av kunstnerisk metode og teknologi

Ved hjelp av teknologiske verktøy og kunstnerisk tilnærming viser OsloMet-forsker Maria Castellanos Vicente at plantene snakker sammen. Nå skal forskningsprosjektet hennes stilles ut på et anerkjent museum i Frankrike.