Er du fysioterapeut med ønske om mastergrad? Studiet legger vekt på en bred forståelse av sykdommer, skader og plager i muskelskjelettapparatet. Dette er en spesialisering ved masterstudiet i helsevitenskap.
-
Opptakskrav og poeng
Opptakskrav
For å kunne søke må du ha en bachelorgrad eller tilsvarende i fysioterapi. Du må også ha autorisasjon som fysioterapeut i Norge.
Poengberegning og rangering
Les om hvordan vi poengberegner søknader til mastere og videreutdanninger her
Søkere til dette studieprogrammet rangeres kun etter karakterpoeng fra bachelorgraden.
Poenggrense ved siste opptak
Nytt studietilbud.
-
Slik søker du
For å søke må du registrere søknad i Søknadsweb (fsweb.no). Du må registrere opplysninger om deg selv og laste opp relevant dokumentasjon.
Les mer om søknadsprosessen her
Når er søknadsfristen?
- 1. mars: Tidlig opptak
- 15. april: Ordinær søknadsfrist
Når får du svar på søknaden?
- 1. mai: Tidlig opptak
- 10. juli: Hovedopptak
Svarfristen er normalt en uke, enkelte ganger kortere.
Søk med studiekode
215 6265
-
Hva lærer du?
Fysioterapi for muskelskjelletthelse handler om begreper, teorier og forskning på skader, sykdommer og plager i muskelskjelettapparatet. Du vil særlig lære om ryggsøyle og ledd, osteoporose samt andre vanlige muskel- og skjelettplager som for eksempel fibromyalgi. Det legges vekt på en bred forståelse av årsakssammenhenger og tilnærminger både fra et individuelt og et samfunnsmessig perspektiv.
-
Studiets oppbygging
Programplan for Fysioterapi for muskelskjeletthelse, master i helsevitenskap (student.oslomet.no).
Valgfritt emne Løper over flere semestre1. studieår
Obligatoriske emner
1. semester
2. studieår
Obligatoriske emner
4. semester
MAVIT - Elective Courses/ Valgemner 3. semester
3. semester
-
Hvordan foregår undervisningen?
Gjennom studiet vil du følge flere fellesemner som gjelder for alle spesialiseringene i master i helsevitenskap. I tillegg skal du fordype deg innen din valgte spesialisering. Se punktet "studiets oppbygging" for mer informasjon.
Gjennom studiet benyttes flere varierte og studentaktive læringsformer. Forelesninger blir som regel benyttet for å introdusere nytt fagstoff. I seminarundervisning er det fokus på dialog og diskusjon mellom faglærere og studenter.
Du vil i løpet av studiet bruke flere former for digitale læringsressurser, seminarer og forelesninger kan også være digitale. Skriftlige oppgaver, veiledning og oppøving i ferdigheter i akademisk skriving står sentralt i alle deler av studiet. Du må være forberedte på høy grad av egenaktivitet og selvstudier som innebærer både individuelt arbeid og samarbeid med medstudenter.
Undervisning i fellesemnene kan foregå ved begge studiesteder.
-
Hva kan du jobbe som?
Informasjon kommer.
-
Utveksling
OsloMet har institusjonsavtaler med læresteder og forskningsinstitusjoner i flere land. For interesserte studenter vil det bli tilrettelagt for å ta emner utenlands.
Det er særlig aktuelt å gjennomføre arbeidet med hele eller deler av masteroppgaven ved læresteder eller forskningsinstitusjoner der det er etablert internasjonalt samarbeid.
-
Hva koster det?
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.