Om master i helsevitenskap

Helsevitenskap-student i hvit uniform snakker og ler med en eldre kvinne.

Har du en bachelorgrad innen helse- eller sosialfag og ønsker å arbeide med kvalitetsutvikling, implementering av kunnskapsbasert praksis eller forskning?  

Da kan master i helsevitenskap være noe for deg. Studiet tilbyr en rekke spesialiseringer, både profesjonspesifikke og tverrfaglige, og er en aktuell påbygging for helse- eller sosialfaglige utdanninger.

Helsepersonell og andre fagpersoner som tar denne utdanningen, vil få en styrket metodisk kompetanse og kan jobbe mer innovativt i arbeidslivet. De vil også få mulighet til å fortsette videre med en doktorgrad. 

Studiet utgjør 120 studiepoeng og er normert til to år på heltid. Tar du det på deltid, går studiet over tre eller fire år. 

Spesialiseringene psykisk helse- rus-, og avhengighetsarbeid,  kreftsykepleie og helsesykepleie bygger direkte på og inkorporerer videreutdanninger som har felles nasjonale retninglinjer. 

Søkere med tidligere avlagt videreutdanning innen psykisk helse og helsesykepleie kan oppnå mastergraden på kortere tid. Dette er nytt fra studieåret 2023-2024.

Studenter med tidligere videreutdanninger fra kreft og spesialiseringer innen fysioterapi kan søke om innpassing av tidligere gjennomførte emner, men dette medfører normalt ikke et kortere studieløp.

Studiet omfatter tre til fire obligatoriske fellesemner, avhengig av valgt spesialisering.

I tillegg kommer minimum to obligatoriske spesialiseringsemner for den enkelte spesialisering, samt masteroppgave på enten 30 eller 50 studiepoeng, avhengig av spesialisering.

Videre kan du velge ett eller flere valgfrie emner, avhengig av spesialisering.

Omfattende deler av studiet vil være felles for studentene på master i helsevitenskap for å sikre en felles programtilhørighet:​​​​

Du skriver masteroppgave innenfor din egen spesialisering, eller du kan skrive masteroppgave sammen med studenter fra andre spesialiseringer.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Du lurer du kanskje på hvordan området rundt universitetet er? Josefine viser deg sine favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!