Viser: 24 av 113 artikler
Når det offentlige i dag kjøper mat er den avgjørende faktoren «hvor billig» noe er.
Dyrtiden er ikke over, og forskerne er bekymret for de som har minst.
Korleis skal vi regulere det som kostar pengar i dataspel? Ungdommane sjølv vil ha strengare reglar.
Har du fått nok av kjedelig veikromat og slappe pølser? Da er du ikke alene, viser en ny studie.
Dyrtida er ei krise som stadig blir breiare og djupare. Høgare renter bekymrar forskarane.
Vi foretrekker naturmaterialer i klærne våre, men kommer som oftest hjem fra butikken med noe annet, viser en ny studie fra SIFO.
Kokain betyr drap, smugling, kriminelle bander og store pengebeløp. For befolkningen i Colombia betyr det også sult, dårlig mat og dyp fattigdom.
Uføre er en av gruppene som er ekstra hardt rammet av dyrtiden, viser undersøkelse fra SIFO.
Enda færre vet at de har en strømavtale der prisene endrer seg hver time, viser ny SIFO-studie.
Vi er dårlegast i Europa på å kjøpe lokal og økologisk mat, viser ein ny studie.
Vi kaster enorme mengder klær, og det meste inneholder polyester og annen plast. Vi trenger mer kunnskap for å kunne oppfylle kravet om tekstilinnsamling innen 2025, mener forskere.
SIFO-forsker Anita Borch gir gode råd for en billigere og mer bærekraftig jul.
Hvordan gå fra ambisiøse klimamål til lokal handling? Her er ti bud for god klimaledelse.
Dataspill er en massiv, uregulert markedsplass. Slik får spillene oss til å bruke mye penger når vi spiller.
Forsker Harald Throne-Holst har enkle tips til hvordan du kan redusere forbruket og leve mer klimavennlig.
Krig, tørke og klimakrise gjør internasjonal matforsyning stadig mer usikker. Oslo bør tilrettelegge for mer matproduksjon lokalt, mener forskere ved OsloMet.
Nesten alle må tilpasse seg høyere priser, og for noen står valget mellom strømregningen og mat.
Månedlige kostnader har økt med 1600 kroner for en familie med to voksne og to tenåringer siden februar, viser nye tall i SIFOs referansebudsjett.
Flere kommuner som deltar i prosjektet Kjøp bærekraftig mener kontrakter kommunen selv inngår og politikken kommunen selv fører, kan skape barrierer for bærekraftige innkjøp av mat og cateringtjenester.
Hvordan kan et måltid fra gamle dager få ungdom til å spise mer grovbrød, grønnsaker og fisk på skolen? Kanskje ved hjelp av en mesterkokk og et forskningsprosjekt!
En ny rapport avdekker hvordan vi håndterer de økende levekostnadene.
Lag en fest for nabolaget med mat på vei til søpla!
I en tid med økonomisk usikkerhet er det ekstra viktig å sette opp budsjett. Her er forskerens beste tips til hvordan du enkelt får det til.
Mange innkjøpere i det offentlige mangler kunnskap om hvordan maten som tilbys i for eksempel kantiner, sykehjem og barnehager kan bli mer bærekraftig.