Drama og teater er estetiske og praktiske studier som er forankret både i teaterkunsten og pedagogikken. Her vil du få kunnskap om teaterets historie, dramapedagogikk, scenekunstens formspråk, dramaturgiske virkemidler, framføringsteknikker og forestillingsarbeid. Studiet er både praktisk og teoretisk, og du får anledning til å utfolde deg «på gulvet» samt prøve deg som dramalærer.
-
Opptakskrav og poeng
Opptakskrav
Generell studiekompetanse (samordnaopptak.no) / realkompetanse.
Poenggrense ved siste opptak
Ordinær kvote: 46,8
Kvote for førstegangsvitnemål: 35,2 -
Slik søker du
Slik søker du
Du søker om opptak til bachelorstudier ved OsloMet – storbyuniversitetet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus) via Samordna opptak.
Slik søker du bachelorstudier ved OsloMet.
Søknadsfrist
- 15. april - ordinær søknadsfrist
- 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.
Søk med studiekode
215 439
Når får du svar på søknaden?
Du får svar i hovedopptaket (samordnaopptal.no) 20. juli. Svaret finner du i søknaden din på Samordna opptak.
-
Hva koster det?
Du må betale semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
-
Hva lærer du?
I drama og teater bruker du egen kropp og stemme som dramatiske virkemidler i samspill med andre.
Kunnskap om drama og teater er noe du kan få bruk for på mange andre arenaer enn på en teaterscene – og studiet gir store muligheter for personlig utvikling.
Gjennom bachelorstudiet i Drama- og teaterkommunikasjon lærer du om teatrets historie, dramapedagogikk, scenekunstens formspråk, dramaturgiske virkemidler, framføringsteknikker og forestillingsarbeid.
Du lærer å bruke fantasi og kreativitet både alene og i samarbeid med andre, og med denne kunnskapen i bunn kan du jobbe både innenfor kreative næringer, formidling og i skolen.
Etter endt studie vil du ha lært å planlegge, gjennomføre og vurdere drama og teater for barn, unge og voksne amatører. Du vil ha lært bruk av dramaturgi og sceniske virkemidler og kan utarbeide et regikonsept.
Studiet består av emnene drama- og teaterkommunikasjon (60 stp.), dramaturgi (30 stp.) og valgemnene fortellerkunst (30 stp.), maskespill (30 stp.), figurteater (30 stp.) og regi (30 stp.).
-
Studiets oppbygging
Valgfritt emne Løper over flere semestre -
Hvordan foregår undervisningen?
Studiet er bygd opp av flere emner, hvorav tre emner på tilsammen 120 studiepoeng er obligatoriske. De resterende to emnene er valgfrie fordypninger.
Siden drama- og teater foregår i samspill med andre, er undervisningen også lagt opp slik at læringen i stor grad foregår sammen med andre.
Det er viktig at studentene er til stede og aktivt medvirkende i undervisning og gruppearbeid. Noe av undervisningen vil foregå på engelsk.
Teoretisk stoff blir formidlet i forelesninger og seminarer, mens arbeidet med uttrykk og samspill blir gjort som praktiske øvinger.
Du må også kunne bruke ulike søkeverktøy for å finne relevant forskning og kilder til oppgaver og prosjektarbeid.
Undervisningen består blant annet av
- forelesninger
- seminarer
- teaterforestillinger
- dramapraksis
-
Hva kan du jobbe som?
Drama og teater utgjør vesentlige deler av kulturlivet både i amatør- og yrkessammenheng, og kan inngå i skolens undervisning på alle trinn.
Bachelorgraden kan åpne døren til en rekke jobber innenfor:
- skolesektoren
- voksenopplæring
- amatørteatervirksomhet
- annet kulturarbeid
For å være kvalifisert til å undervise i skolesektoren, må du i tillegg kombinere studiet med praktisk-pedagogisk utdanning.
-
Praksis
Les om praksis i programplanen for drama- og teaterkommunikasjon (student.oslomet.no).
-
Utveksling
Du kan dra på utveksling 4. og/eller 5. semester. Studier i utlandet vil gi deg erfaringer, kunnskap og minner for resten av livet. Grip sjansen og reis ut!
-
Videre studiemuligheter
-
Spesielle hensyn
Arrangementer
Studiested
Faglig leder
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.