Kort om
Jeg er professor ved Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og har en II-stilling ved Forbruksforskning - SIFO, Oslo Metropolitan University.
Forskningen min fokuserer hovedsakelig på atferdsøkonomi, forbrukeratferd, bærekraftig forbruk, matmarkeder, og økonomiske eksperimenter.
Fagområder
Vitenskapsdisipliner
Emner
Forbrukeratferd Bærekraftig forbruk Atferdsøkonomi Matmarkedet Eksperimenter
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
-
FoodProFuture
Hovedmålet med prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Disse vekstene kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
-
PLATEFORMS: Hvordan kan nye plattformer for matinnkjøp bidra til et mer bærekraftig matforbruk?
Forskningsprosjektet PLATEFORMS har som mål å skape innsikt i hvordan matpraksiser i hjemmet påvirkes av nye plattformer for matinnkjøp, og hvordan dette kan bidra til et mer bærekraftig forbruk av mat.
Publikasjoner og forskningsresultater
Vitenskapelige publikasjoner
O'Neill, Claire; McCarthy, Mary Brigid; O'Reilly, Seamus; Alfnes, Frode (2023). Food interests, preferences and behaviours: a profile of the sustainable food consumer. British Food Journal . Vol. 125.
Svarstad Ytreberg, Nora; Alfnes, Frode; Oort, Bob Eric Helmuth van (2023). Mapping of the digital climate nudges in Nordic online grocery stores. Sustainable Production and Consumption . Vol. 37.
Alfnes, Frode; Wasenden, Ole Christian Berg
(2022).
Your privacy for a discount? Exploring the willingness to share personal data for personalized offers.
Telecommunications Policy
.
Vol. 46.
https://hdl.handle.net/11250/3051075
Tesfay, Menasbo Gebru; Holden, Stein Terje; Alfnes, Frode
(2021).
Adoption analysis of agricultural technologies in the semiarid northern Ethiopia: a panel data analysis.
Agricultural and Food Economics (Agric. food econ.)
.
Vol. 9.
https://hdl.handle.net/11250/2981346
Asioli, Daniele; Mignani, Adriana; Alfnes, Frode
(2020).
Quick and easy? Respondent evaluations of the Becker–DeGroot–Marschak and multiple price list valuation mechanisms.
20 s.
Agribusiness
.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/agr.21...
Sharma, Amit; Alfnes, Frode (2020). Cost–Benefit Assessment of Local Foods in Independent Restaurants. Sharma, Amit (Red.). Financial Decision-Making in the Foodservice Industry: Economic Cost and Benefits. Chapter 6. s. 125-150. Apple Academic Press.
Alam, Md Akhtarul; Alfnes, Frode
(2019).
Consumer Preferences for Fish Attributes in Bangladesh: A Choice Experiment.
Journal of International Food & Agribusiness Marketing
.
https://www.tandfonline.com/doi/citedby/10.1080/08...
Bernues, Alberto; Alfnes, Frode; Clemetsen, Morten; Eik, Lars Olav; Faccioni, Georgia; Ramanzin, Maurizio; Ripoll-Bosch, Raimon; Rodríguez-Ortega, Tamara; Stuararo, Enrico
(2019).
Exploring social preferences for ecosystem services of multifunctional agriculture across policy scenarios.
Ecosystem Services
.
Vol. 39:101002.
https://hdl.handle.net/11250/2670301
Viciunaite, Viktorija; Alfnes, Frode
(2019).
Informing sustainable business models with a consumer preference perspective.
Journal of Cleaner Production
.
Vol. 242.
http://hdl.handle.net/11250/2620355
Casini, Leonardo; Boncinelli, Fabio; Contini, Caterina; Gerini, Francesca; Scozzafava, Gabriele; Alfnes, Frode
(2019).
Heterogeneous preferences with respect to food preparation time: Foodies and quickies.
Food Quality and Preference
.
Vol. 71.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/...