Personvern, digitalisering, virksomhetsarkitektur og forvaltning av kulturarven er noe av det du lærer på en bachelor i arkivvitenskap. I dagens digitale informasjonssamfunn trenger vi pålitelig informasjon og behovet for arkivvitenskapelig kompetanse vokser.
-
Studiestart
Sjekk studiets egen studiestartside (student.oslomet.no). Her finner du studiets programplan og oversikt over timeplan og pensum.
NB! Vær obs på at timeplanen ikke nødvendigvis stemmer overens med din personlig tilpassede etter at du har akseptert tilbudet fra oss og registrert deg som student. For å få personlig tilpasset timeplan må du være registrert student for å kunne logge deg inn på "Min side".
Generell informasjon om studiestart ved OsloMet høsten 2020.
-
Opptakskrav og poeng
Poenggrense ved siste opptak
- Ordinær kvote: 49,3
- Kvote for førstegangsvitnemål: alle kvalifiserte.
Opptakskrav
- Generell studiekompetanse (Samordna opptak) / realkompetanse.
-
Slik søker du
Slik søker du
Du søker om opptak til bachelorstudier ved OsloMet – storbyuniversitetet via Samordna opptak.
Les mer om søknadsprosessen her.
Søknadsfrist
- 15. april - ordinær søknadsfrist.
- 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.
Søk med studiekode
215 085
Når får du svar på søknaden?
Du får svar i hovedopptaket (Samordna opptak) 20. juli. Svaret finner du i søknaden din på Samordna opptak.
-
Hva lærer du?
Som moderne arkivar har du et yrke for fremtiden. Det digitale samfunnet vårt har enorme mengder data og informasjon som skal forvaltes og arkiveres – både for bruk i dag og for fremtiden.
Du vil få god datakunnskap og lære administrative systemer. Arkiv betyr ikke bare papir. Studiet har vekt på digitale arkiv og gir deg teoretisk, metodisk og teknisk innsikt i hvorfor og hvordan arkiver blir skapt, organisert, bevart og brukt i private og offentlige organisasjoner.
Du vil få kunnskap om hva arkivene betyr for enkeltmennesker, organisasjoner, virksomheter og samfunnet. Du vil også lære om regelverket for offentlighet og innsyn.
En veldig viktig rolle du vil ha som arkivar, er å arkivere dokumentasjonen av samfunnet og bevaring av kulturarven.
Du lærer hvordan dokumentasjon i virksomheter og organisasjoner kan planlegges og administreres på en forsvarlig og effektiv måte. Studiet gir deg også tekniske ferdigheter i digital arkivdanning og elektroniske arkivsystemer.
Fordi dokumentasjon i dag skapes i mange ulike systemer og formater, er det stort behov for teoretiske og metodologiske kunnskaper i dagens samfunn.
-
Hvordan foregår undervisningen?
Studiet vil ha løpende, ukentlig undervisning fra høsten 2020. Kull som begynte 2019 og tidligere vil fortsette med samlingsbasert undervisning.
I undervisningen vil sentrale temaer bli gjennomgått. Noen av undervisningsformene er:
- Forelesninger
- Diskusjoner
- Selvstudium
- Studiebesøk
- Studentpresentasjoner
- Gruppearbeid
- Caseoppgaver
Det kan være obligatorisk tilstedeværelse i forbindelse med løsning av arbeidskrav.
Forelesning
15 %Casearbeid
5 %Selvstudier
80 % -
Hva koster det?
Du må betale en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
-
Studiets oppbygging
Valgfritt emne Løper over flere semestre1. studieår
1. semester
2. studieår
3. semester
3. studieår
-
Hva kan du jobbe som?
Som arkivar kan du jobbe i arkivtjenesten i offentlig forvaltning og private virksomheter, og i offentlige og private arkivinstitusjoner.
Det stilles stadig strengere krav til arkivvirksomheten i offentlige og private virksomheter, og det er stort behov for fagutdannede arkivarer med teoretiske og metodiske kunnskaper og tekniske ferdigheter innenfor faget.
-
Utveksling
Du kan dra på utveksling i femte semester. Et utvekslingsopphold gir deg verdifulle erfaringer, både faglig og personlig, som du kan få god bruk for senere i livet. Grip sjansen og reis ut!
-
Videre studiemuligheter
Studenthistorier
Søknadsprosess og studiested
Spørsmål om utdanningen?
- Søknad og opptak
- Studiekompetanse
- Semesteravgift med mer
- Overflytting og mottak av internasjonale studenter
- Studiested og annen praktisk informasjon