English version
Daniel Bødtker-Lund

Daniel Bødtker-Lund

Fagfelt

Produktutvikling   Entreprenørskap   Kosthold   Mat og helse   Yrkesfaglærerutdanning   Yrkesfag   Sensorikk   Matteknologi   Restaurant- og matfag   Yrkesdifferensiering

Vitenskapelige publikasjoner

Spetalen, Halvor ; Mobråten, Kaia ; Bødtker-Lund, Daniel (2025). Yrkesfaglærerstudenter utvikler yrkesopplæring - en antologi basert på 8 bacheloroppgaver skrevet av studenter ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved OsloMet -storbyuniversitetet, 2025. 27 s. Institutt for yrkesfaglærerutdanning, OsloMet.

Bødtker-Lund, Daniel ; Dæhlen, Marianne ; Fooladi, Erik Cyrus (2024). Hvem er herre over smaken? Unge kokkeelevers opplevelse av smak. Nordisk tidsskrift for utdanning og praksis. Vol. 18.
https://doi.org/10.23865/up.v18.6054

Bødtker-Lund, Daniel ; Hansen, Kari; Haaland, Grete ; Vagle, Inger (2017). Endringsbehov i norsk yrkesopplæring? - Elevers, lærlingers og yrkesfaglærere erfaringer med yrkesopplæring i Vg1. Skandinavisk tidsskrift for yrker og profesjoner i utvikling - SJVD. Vol. 2.
https://doi.org/10.7577/sjvd.2577

Myhrstad, Mari ; Narverud, Ingunn; Telle-Hansen, Vibeke Helen ; Karhu, Toni; Bødtker-Lund, Daniel ; Herzig, Karl-Heinz; Makinen, Markus; Halvorsen, Bente; Retterstøl, Kjetil; Kirkhus, Bente; Granlund, Linda; Holven, Kirsten Bjørklund; Ulven, Stine Marie (2011). Effect of the fat composition of a single high-fat meal on inflammatory markers in healthy young women. British Journal of Nutrition. Vol. 106.
https://doi.org/10.1017/S0007114511002510

Myhrstad, Mari Charlotte ; Narverud, Ingunn; Telle, Vibeke Helen ; Karhu, Toni; Bødtker-Lund, Daniel ; Herzig, Karl-Heinz; Makinen, Markus; Halvorsen, Bente; Retterstøl, Kjetil; Kirkhus, Bente; Granlund, Linda; Holven, Kirsten Bjørklund; Ulven, Stine Marie (2011). Effect of the fat composition of a single high-fat meal on inflammatory markers in healthy young women. British Journal of Nutrition. Vol. 106.
https://doi.org/10.1017/S0007114511002510



Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Forskningsrapporter

Bødtker-Lund, Daniel (2015). Rapport fra undersøkelse om når og hvordan studenter søker opptak ved YFL RM-fag 2015. Internrapport ved Institutt for Yrkesfaglærerutdanning, HiOA. 9 s. Institutt for Yrkesfaglærerutdanning, HiOA.

Bødtker-Lund, Daniel (2014). Rapport fra undersøkelse om når og hvordan studenter søker opptak ved YFL RM-fag. Internrapport ved Yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag, HiOA. 8 s. Institutt for yrkesfaglærerutdanning, HiOA.



Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Formidling

Bødtker-Lund, Daniel (2025). Smak som arbeidsverktøy i kokkeyrket. Nordyrk 2025. VIA University College.

Berntsen, Svanhild Kristine ; Bødtker-Lund, Daniel ; Watz, Siw Helen Martinsen (2025). Bruk av sanser og taus kunnskap i fag- og yrkesopplæringen. Nordyrk 2025. VIA University College.

Bødtker-Lund, Daniel ; Berntsen, Svanhild Kristine ; Watz, Siw Helen Martinsen (2024). Poster: Use of senses and tacit knowledge in vocational education and training. ECER 2024 . European Educational Research Association.

Bødtker-Lund, Daniel ; Berntsen, Svanhild Kristine ; Watz, Siw Helen Martinsen (2024). Use of Senses and Tacit Knowledge in Vocational Education and Training. ECER. EERA (European Educational Research Association).

Bødtker-Lund, Daniel (2022). Kokkers yrkesopplæring - sensorikk. Hvordan utvikles smaken hos kokker gjennom yrkesutdanningen?. Fagdag for restaurant- og matfag. Institutt for yrkesfaglærerutdanning, OsloMet.

Bødtker-Lund, Daniel (2021). Developing a culinary taste. Hvordan jobber kokkeelever med smak i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag? (Foreløpige funn). NORDYRK-konferansen 2021. Linköping University, Sweden.

Bødtker-Lund, Daniel (2020). Den profesjonelle smaken. Ph.d.-prosjekt om kokkers yrkesopplæring. Medlemsmøte Sensorisk studiegruppe. Sensorisk studiegruppe (SSG).

Schön, Eldbjørg Marie ; Bødtker-Lund, Daniel (2019). Internationalisation. Vocational teacher education: Culinary Arts - Restaurant and food processing. Internationalisation of the Home Curriculum. The Hauge University of Applied Sciences.

Balci, Sonja ; Bødtker-Lund, Daniel ; Vagle, Inger ; Hansen, Kari Henriette; Haaland, Grete (2017). Yrkesfagelever savner mer nyttig opplæring.
http://forskning.no/2017/09/yrkesfagelever-savner-

Balci, Sonja ; Haaland, Grete ; Bødtker-Lund, Daniel ; Hansen, Kari Henriette; Vagle, Inger (2017). Halvparten av yrkesfagelever savner mer nyttig opplæring.
http://www.hioa.no/vitenogpraksis/Skole-og-utdanni





Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.