Kort om
Forskningsinteresser: Innovasjon, Bærekraft, Forbrukerstudier, Institusjonell økonomi, Verdikjedeanalyse (landbruk og fiskeri), Lokale matsystemer, RRI (ansvarlig forskning og innovasjon), Vitenskapssosiologi, Urbane matsystemer, Kooperative eierformer, Dyrevelferd, Kvalitetsstandarder og sertifiseringsordninger.
Fagområder
Vitenskapsdisipliner
Emner
Innovasjon Institusjonell teori Verdikjeder Strategisk analyse Kooperativer Organisasjonsanalyse Forbrukerundersøkelse Innovasjonsnettverk Deltagende aksjonsforskning
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
-
Ansvarlig Forskning og Innovasjon i Norge (AFINO)
Prosjektet AFINO skal lage et virtuelt senter for ansvarlig innovasjon og bedrifters samfunnsansvar i Norge. Målet er å skape nye tverrfaglige og sektoroverskridende læringsarenaer.
-
FOOdIVERSE: Diversifying sustainable and organic food systems
Forskere i fem land vil involvere forbrukere, produsenter, forhandlere og lokale myndigheter i måter å styrke forbruket av lokal og økologisk mat.
-
Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation (FUSILLI)
Prosjektet utforsker nye måter å produsere og distribuere mat i 12 europeiske byer. OsloMet og Oslo kommune er norske partnere i prosjektet, som har fått støtte fra Horisont 2020, EU-kommisjonens forsknings- og innovasjonsprogram.
-
GoodAnimal (God dyrevelferd for bærekraftig fremtid)
Forskningsprosjektet "GoodAnimal" skal fremskaffe kunnskap som vil redusere risiko og øke mulighetene for bærekraftige praksiser for husdyrhold på norske gårder og i verdikjeden.
-
SafeConsume
Prosjektet «SafeConsume» skal bidra til å redusere risikoen for matbårne sykdommer hjemme på kjøkkenet.
-
Strength2Food: Food quality for sustainability and health
Prosjektet Strength2Food skal se nærmere på betydningen av EUs kvalitetspolitikk og offentlig sektors innkjøpspolitikk i forhold til lokal produksjon og forbruk av mat.