Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 72 artikler

En alvorlig far bærer sin unge sønn

Slik gikk det da familievernkontorene stengte dørene under koronavåren

NOVA-forskere har sett på hvordan nedstengningen påvirket familier med problemer.

Bilde tatt av misjonær Bodil Biørn med tittel: Flyktningsleir ved Aleppo.

– Arkivmaterialet vitner om et folkemord

Bilder og notater fra den norske misjonæren Bodil Biørn dokumenterer hva flere forskere beskriver som et folkemord under første verdenskrig.

Illustrasjonsbilde: Sjampanje helles i glass.

Teorijunkie på korrupsjonsjakt

Da Norges forskningsråd like før jul annonserte hvilke unge talenter som fikk finansiert sin banebrytende forskning, sto jubelen i taket hjemme hos Tereza Østbø Kuldova. Om verdens korrupte luksusdyr skalv i buksene er mer usikkert – men det burde de nok.

Illustrasjonsbilde: Tre leger eller sykepleiere på en operasjonsstue. Foto: Sasin Tipchai fra Pixabay

Legers faglige beslutninger er under press

- Hvorfor var ikke den operasjonsstuen i bruk i går? Leger utsettes for sterk styring gjennom nye, digitale systemer.

Illustrasjonsfoto: Målrettede tiltak i kommunene kan få flere flyktninger i jobb

Målrettede tiltak i kommunene kan få flere flyktninger i jobb

OsloMet har gjennomført første fase av et større evalueringsoppdrag for IMDi, der tiltak i åtte kommuner har blitt evaluert. De fleste av de åtte prosjektene har foreløpige resultater som peker i positiv retning.

Nærbilde av en elektronisk fotlenke festet til et ben.

Hvorfor blir omvendt voldsalarm så lite brukt?

Terskelen for å ta i bruk omvendt voldsalarm er for høy, viser en ny studie fra OsloMet. Hvorfor er det slik?

Sykepleier på sykehjem snakker med eldre dame som sitter i stol og ser lei seg ut.

Mangel på personell og kompetanse truer eldreomsorgen

En fersk utredning viser at det er en stor og økende mangel på sykepleiere og helsefagarbeidere i sykehjem og hjemmesykepleien. – Konsekvensene er verre arbeidsforhold og dårligere kvalitet på tjenestene, sier forsker.

Illustrasjonsbilde: Mor og barn går tur i skogen. Foto: Unsplash.com

Tidsklemma slapp – egentiden glapp

Hva skjedde med barnefamilienes hverdagsliv da koronavåren traff?

jenter i bymiljø

Slik håndterer muslimske jenter negativ sosial kontroll

Ny forskning viser hvordan unge muslimske jenter håndterer at andre forsøker å sette begrensninger for hvordan de lever sine liv.

Tre unge mennesker sitter rundt samme bord bak hver sin skjerm og jobber

Små forhold på arbeidsplassen gir høy tillit

– Smått er godt, slår forskerne bak årets Medbestemmelsesbarometer fast. Ansatte ved små arbeidsplasser rapporterer om høyere grad av tillit til ledere og kollegaer enn ansatte i større bedrifter gjør.

Forslag til indikatorer for ny integreringslov i Norge

Forskere foreslår indikatorer for ny integreringslov

En ny integreringslov skal bidra til økt arbeidsdeltakelse og økonomisk selvstendighet blant innvandrere til Norge. I en ny rapport ser OsloMet-forskere nærmere på hvordan norske myndigheter kan måle om vi oppnår disse målene.

Søker i jobbintervju

Hva ser arbeidsgivere etter når de ansetter?

Forskere har undersøkt hvilken uformell kompetanse rekrutteringsansvarlige er opptatt av ved ansettelser i helse- og sosialsektoren.