Forskningsnyheter

Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 43 artikler

Norskopplæring for flyktninger og innvandrere
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Liten nytte av å flytte norskopplæring for flyktninger og innvandrere

Det diskuteres hvorvidt norskopplæring for flyktninger og innvandrere med høyere utdanning bør tas over av norske universiteter. Ny rapport viser at dette vil kreve store endringer og omfatte svært få, og samfunnsnytten vil trolig være liten.

Flere medium intervjuar Nav-direktør Sigrun Vågeng.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Debatt: Nav har gløymt helse i jakta på trygdesvindel

Hovudårsaka til at nordmenn i arbeidsfør alder tek imot trygdeytingar er dårleg helse. Men det har tydelegvis Nav gløymt – eller fortrengt – i jakta på trygdesvindel, skriv OsloMet-forskarar.

President Donald Trump

Slik bruker høyreradikale Twitter

Trump er personen som retvitres oftest av høyreradikale, ifølge forskningsprosjekt om hvordan ekstremister bruker sosiale medier.

Illustrasjonsbilde av en kvinne som snyter seg i tørkepapir.
Helse og sosialt arbeid  |  Arbeidsliv, samfunn og velferd

– Enda flere bør vaksinere seg mot influensa

Både leger og NAV bør anbefale vaksine til de som er i risikogruppene, mener forsker.

Eldre mann og ung mann med en form for psykisk utviklingshemming ler mot hverandre.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Vi kan få flere personer med utviklingshemming i jobb

Personer med utviklingshemming deltar i stadig mindre grad i ordinært arbeidsliv. Ny forskning viser at en velkjent metode kan hjelpe flere ut i jobb.

Kvinne som har kaster høstløv opp i lufta.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Voldsutsatte får hjelp til å takle hverdagen

Mange voldsutsatte kvinner har det tøft etter opphold på krisesenter. Nå har NOVA ved OsloMet evaluert tiltaket Ressursvenn, der frivillige stiller opp for å hjelpe de voldsutsatte tilbake til hverdagen.

Mann i rullestol trener armmuskler i et treningapparat.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Når de skadde får komme til orde

Da forskerne fikk tidligere skadde brukere med i forskningen, fikk de ny innsikt i pasientenes behov.

Et eldre ektepar på sykkeltur.

Fem myter om alderdommen

Er eldre mer ensomme enn yngre? Blir du lykkeligere i alderdommen hvis du har barn?

Gul fasade på et boligbygg med mange leiligheter og parabolantenner på balkongene.

– På tide å reformere den kommunale boligsektoren i Oslo

– Det er mange dilemmaer og utfordringer knyttet til den kommunale boligsektoren.

To menn og en kvinne som samarbeider i et kontor.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Hva får deg til å føle deg mest vellykket på jobb – mestring eller prestasjon?

Det kan ha noe å si for hvor utholdende du er når du sliter med oppgaver og hvor mye tid du bruker på å utvikle deg.

Flyktninger er stort sett fornøyde med norskopplæringen og oppfølgingen de får i norske kommuner
Arbeidsliv, samfunn og velferd

Flyktninger i introduksjonsprogrammet er stort sett fornøyde

Flertallet av flyktninger er fornøyde med norskopplæringen og oppfølgingen de får i norske kommuner. Det viser en ny rapport.

Mann som sitter foran PC-en hjemme med en baby på fanget.
Arbeidsliv, samfunn og velferd

IT gjør grensene mellom jobb og familieliv uklare

Når gjør smartteknologi oss så fleksible at det blir helseskadelig?