Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 131 artikler

Mann og barn bader og koser seg i solskinn foran sjøboder.
Derfor er det viktig at du tar helt fri fra jobb i ferien

Når du har ferie bør du koble av fra jobben, viser forskning. Her er forskerens tips til hvordan du klarer det.

Gate i Kairo med mange mennesker.
Jordas befolkning runder snart åtte milliarder – hvor mange mennesker tåler kloden vår?

– Nå har vi kanskje fått litt lave skuldre, sier forsker Marianne Tønnessen ved OsloMet om befolkningsveksten.

Mor med delvis ryggen til holder et nyfødt i armene.
Skal undersøkje effekten av foreldrestøtte og ekstra helsehjelp til sårbare førstegongsmødrer

Kan foreldrestøtte og utvida helsehjelp til førstegongsmødrer i krevjande livssituasjonar gi barnet ein betre start på livet?

Person i rullestol, sett bakfra
Skadde får lite hjelp når de vil tilbake i jobb

Hvordan fungerer samarbeidet mellom NAV, lokale helsetjenester og spesialisthelsetjenesten når de møter et menneske i krise?

Fra disken i ei kantine, fylt med masse grønnsaker.
Hvordan kan matinnkjøpene i det offentlige bli mer bærekraftige?

Mange innkjøpere i det offentlige mangler kunnskap om hvordan maten som tilbys i for eksempel kantiner, sykehjem og barnehager kan bli mer bærekraftig.

Kvinne sitter utenfor slottet i Oslo og ser utover Karl Johans gate.
Nordmenn mer skeptiske til borgerlønn enn før

Fra 2003 til 2021 har nordmenn gått fra å være positive til borgerlønn til å bli skeptiske, viser forskning. Hva har skjedd?

En mann jobber foran pcen på kontoret.
Hvem i Skandinavia er best på å få flyktninger i jobb?

Sverige seiler opp på nivå med Norge i en ny rapport om integrering av flyktninger i arbeidsmarkedet i Skandinavia.

President Macron på talerstolen med en folkemasse bak seg.
Seks problemer Macron må løse etter presidentvalget

Macron vant det franske presidentvalget, men utfordringene står i kø fremover. En av dem er Macron selv.

Dame med mørkt, kort hår i blå skjorte sitter foran en pc på et kjøkken.
Høy produktivitet på hjemmekontor − men flere mister gnisten

Hjemmekontor har få negative konsekvenser på kort sikt, viser ny rapport. Men opplevelsen av mening med jobben synker i takt med hyppigheten av hjemmekontor.

Mann bærer datter i armene med mange personer i bakgrunnen.
Ny undersøkelse: Hver tredje ukrainer har opplevd luftangrep

Krigen har rammet sivilbefolkningen hardt, men samtidig er optimismen stor. De aller fleste tror Ukraina vil vinne krigen.

Ukrainske flytkninger står i kø ved passkontroll i Polen.
Fem utfordringer for å få ukrainere raskt i arbeid

Ukrainske flyktninger kommer nå til Norge og skal ut i arbeidslivet. Forskere peker på flere hindringer de kan møte på veien.

Klimaprotest
Dette truer tilliten til forskningen

Tilliten synker markant når folk mener at forskningsresultatene er farget av oppdragsgivere, finansieringskilder eller politiske myndigheter, ifølge ny rapport.