Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 137 artikler

Kurv med rotfrukter, paprika, salat og tomat.
Hva hindrer kommunene i å gjøre bærekraftige innkjøp av mat og catering?

Flere kommuner som deltar i prosjektet Kjøp bærekraftig mener kontrakter kommunen selv inngår og politikken kommunen selv fører, kan skape barrierer for bærekraftige innkjøp av mat og cateringtjenester.

Fasader til bygg på Sørenga i Oslo.
Oslo bruker nye metoder for å engasjere oss i byutviklingen - virker det?

Forskere ser at noen ressurssterke enkeltpersoner engasjerer seg mer enn andre. – Ildsjelene kan hjelpe oss med å nå ut til flere, mener bydel Gamle Oslo.

Studenter sitter i stort auditorium på gule og oransje seter.
Færre ønsker å ta etter- og videreutdanning

Ferske tall fra Arbeidslivsbarometeret viser at færre er interessert i etter- og videreutdanning enn tidligere. Samtidig svarer færre enn før at de opplever at de har tilstrekkelig kompetanse.

Far og datter sykler i en travel gate.
– Dagens aldersgrense for pensjonering sender uheldige signaler til unge

Pensjonsutvalget frykter at yrkesaktive ser dagens aldersgrenser som naturlige utgangspunkt for å avslutte yrkeskarrieren.

To kvinner ser på noe på en pc i et kontorlokale.
Er du leder eller ønsker å bli det? Da bør du kunne dette

Fremtidens ledere bør utmerke seg på spesielt tre ferdigheter, ifølge universitetslektor Even Haug Larsen ved OsloMet.

Mann og barn bader og koser seg i solskinn foran sjøboder.
Derfor er det viktig at du tar helt fri fra jobb i ferien

Når du har ferie bør du koble av fra jobben, viser forskning. Her er forskerens tips til hvordan du klarer det.

Ung mann med skjegg og briller leser bok i biblioteket
Utdanning er ikke en garanti mot arbeidsløshet og fattigdom

Til tross for at utdanningsnivået i befolkningen øker, betyr ikke det at risikoen for å bli arbeidsledig, sosialhjelpsmottaker eller uføretrygdet reduseres i tilsvarende grad, viser fersk forskning fra OsloMet.

Gate i Kairo med mange mennesker.
Jordas befolkning runder snart åtte milliarder – hvor mange mennesker tåler kloden vår?

– Nå har vi kanskje fått litt lave skuldre, sier forsker Marianne Tønnessen ved OsloMet om befolkningsveksten.

Mor med delvis ryggen til holder et nyfødt i armene.
Skal undersøkje effekten av foreldrestøtte og ekstra helsehjelp til sårbare førstegongsmødrer

Kan foreldrestøtte og utvida helsehjelp til førstegongsmødrer i krevjande livssituasjonar gi barnet ein betre start på livet?

Person i rullestol, sett bakfra
Skadde får lite hjelp når de vil tilbake i jobb

Hvordan fungerer samarbeidet mellom NAV, lokale helsetjenester og spesialisthelsetjenesten når de møter et menneske i krise?

Fra disken i ei kantine, fylt med masse grønnsaker.
Hvordan kan matinnkjøpene i det offentlige bli mer bærekraftige?

Mange innkjøpere i det offentlige mangler kunnskap om hvordan maten som tilbys i for eksempel kantiner, sykehjem og barnehager kan bli mer bærekraftig.

Kvinne sitter utenfor slottet i Oslo og ser utover Karl Johans gate.
Nordmenn mer skeptiske til borgerlønn enn før

Fra 2003 til 2021 har nordmenn gått fra å være positive til borgerlønn til å bli skeptiske, viser forskning. Hva har skjedd?