Forskningsnyheter

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 12 av 66 artikler

Sykepleier på sykehjem snakker med eldre dame som sitter i stol og ser lei seg ut.

Mangel på personell og kompetanse truer eldreomsorgen

En fersk utredning viser at det er en stor og økende mangel på sykepleiere og helsefagarbeidere i sykehjem og hjemmesykepleien. – Konsekvensene er verre arbeidsforhold og dårligere kvalitet på tjenestene, sier forsker.

Illustrasjonsbilde: Mor og barn går tur i skogen. Foto: Unsplash.com

Tidsklemma slapp – egentiden glapp

Hva skjedde med barnefamilienes hverdagsliv da koronavåren traff?

jenter i bymiljø

Slik håndterer muslimske jenter negativ sosial kontroll

Ny forskning viser hvordan unge muslimske jenter håndterer at andre forsøker å sette begrensninger for hvordan de lever sine liv.

Tre unge mennesker sitter rundt samme bord bak hver sin skjerm og jobber

Små forhold på arbeidsplassen gir høy tillit

– Smått er godt, slår forskerne bak årets Medbestemmelsesbarometer fast. Ansatte ved små arbeidsplasser rapporterer om høyere grad av tillit til ledere og kollegaer enn ansatte i større bedrifter gjør.

Forslag til indikatorer for ny integreringslov i Norge

Forskere foreslår indikatorer for ny integreringslov

En ny integreringslov skal bidra til økt arbeidsdeltakelse og økonomisk selvstendighet blant innvandrere til Norge. I en ny rapport ser OsloMet-forskere nærmere på hvordan norske myndigheter kan måle om vi oppnår disse målene.

Søker i jobbintervju

Hva ser arbeidsgivere etter når de ansetter?

Forskere har undersøkt hvilken uformell kompetanse rekrutteringsansvarlige er opptatt av ved ansettelser i helse- og sosialsektoren.

Portrett av Mamelund mot mørk bakgrunn

– Forelska i faget

AFI-forsker Svenn-Erik Mamelund (50) har nettopp fått beskjed om at han skal sitte ett år ved det prestisjefylte Senter for grunnforskning (CAS).

Ung mann sitter og ser ned

Arbeidsgivere er skeptiske til unge med psykiske helseproblemer

Er du ung og har hull i CV-en på grunn av psykiske helseproblemer, vil de fleste arbeidsgivere vegre seg mot å innkalle deg til jobbintervju, viser undersøkelse. Arbeidsgivere trenger mer kunnskap, mener forsker.

Et eldre ektepar står foran et hus med ryggen mot kameraet

Økt flytting blant eldre de siste ti årene

Stadig flere eldre velger å flytte til mer hensiktsmessige boliger. Dette bidrar til å redusere utgifter til omsorgstjenester, hevder forskere bak en ny rapport.

En ung gutter sitter og hører på musikk i en trapp

Smittevern: Innvandrerungdom på Oslo øst viser vei

Kronikk: Koronasmitten kan når som helst blusse opp igjen. En ny studie av Oslo-ungdom har overraskende funn om hvor smitten mest effektivt er blitt bekjempet.

En ung jente står utendørs og titter utover med telefonen i hånda

Mange ungdommer opplevde personlig vekst i koronatiden

En ny NOVA-undersøkelse viser at hele tre av fire ungdommer mente at pandemien påvirket livene deres positivt. Det overrasket ungdomsforsker Anders Bakken.

Tre eldre kvinner spiller bingo på et eldresenter

En av tre eldre deltar aktivt i frivillighet

Politikerne ønsker flere eldre frivillige, men dagens eldre vil delta på egne premisser.