Studenthistorier

Vis filter Skjul filter

Viser: 24 av 86 artikler

Studenter sitter i en blå sofa og smiler
Livet som student

Studenter setter fokus på psykisk helse

– Psykisk helse er et tabubelagt tema. Det er få som tør å snakke høyt om det, sier student Fillip Haugland. 10. oktober var det verdensdagen for psykisk helse, der flere studenter møtte opp og viste engasjement.

Stian Lindmoen på en slette med høyt gress foran Uluru i Australia.
Estetiske fag  |  Teknologi og design

Anbefaler alle å dra på utveksling!

Da Stian Lindmoen tok faglærerutdanning i design, kunst og håndverk, bestemte han seg for å ta et semester i Australia. Nå anbefaler han alle å dra på utveksling.

To menn og en kvinne smiler fornøyde.
Praksis og karriere

Nybakte barnevernpedagoger fikk støtte av Helsedirektoratet

Allerede underveis i utdanningen opplevde studentene et behov for kompetente voksne som kan engasjere seg på ungdommenes gamingarena. Nå har de fått støtte av Helsedirektoratet.

Bilde av studentene bak oppgaven

Tverrfaglig og internasjonalt i Oslo

Samarbeid tverrfaglig og internasjonalt blir stadig viktigere for ingeniører. Tina fikk innsikt og e...

Bilde av Sunniva Melkild.

Universitetet i Michigan ga Sunniva mye ekstra

Hun hadde ikke fått med seg så mye om hun tok hele studiet i Oslo, nå skiller Sunniva seg ut når hun skal søke jobb.

Jente som sitter ved et bord og leser.

Ti tips før eksamen

Nå nærmer det seg eksamen, så her kommer ti raske tips til hvordan du kan utnytte tiden mest mulig effektivt.

Jente som sitter ute og smiler med en smoothie i hånda.
Praksis og karriere

Matbloggeren skrev kokebok under studiet

Linda Stuhaug ble forfatter mens hun studerte samfunnsernæring ved OsloMet.

Jente som sitter på biblioteket og leser.

Topp ti på campus

Vurderer du å sette OsloMet på førsteplass på din søknadsliste? Da lurer du kanskje på hvordan området rundt universitetet er! Josefine har studert på OsloMet i snart 1 år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Jente som sitter på en benk, med kunst på veggen bak seg.
Estetiske fag  |  Lærer

– Det morsomste i verden er å lære kids ting

Connie Olaisen Makilla (25) går andreåret på faglærer i design, kunst og håndverk ved OsloMet. Målet er å bli lærer på en ungdomsskole.

Tre studenter, Celine Stensrud, Magnus Thune og Nora Torgersen er klare for nyhetssending i studiet til Radio Nova
Livet som student  |  Kultur og medier

Studentforening på radio

Har du lyst til å lage radio? I Radio Nova kan du prøve deg bak mikrofonen, samtidig som du får nye venner.

Bilde av Ivar Johan og Karoline
Teknologi og design

Jobbrelevant – og skikkelig godt miljø

– Masteren i energi og miljø i bygg er veldig rettet mot det vi skal jobbe med, sier Karoline.

Ingrid Olaussen Minde på jobb
Økonomi og ledelse

Drømmer om å jobbe mot økonomisk kriminalitet

– Jeg sikter kanskje litt høyt, men jeg har veldig lyst til å jobbe mot økonomisk kriminalitet, sier Ingrid Olaussen Minde (24).

Inger og medstudenter rundt bordet
Økonomi og ledelse

Masteren som gir gode arbeidsmuligheter

Inger Miriam har bakgrunn fra juss og organisasjonsvitenskap, og ønsket en master som kunne samle kompetansen hennes.

To smilende jenter.

Endelig studiestart

Første studiedag er obligatorisk – og samtidig en veldig spennende og morsom dag. Ikke minst fordi du får møte alle du skal studere med – på en måte som gjør det lett å bli kjent. Det er bare å glede seg!

Maruan Hammoura står utendørs og smiler til kamera.
Helse

Byttet yrke

Maruan Hammoura (35) ble lei av å sitte ved en datamaskin og ville heller ha en jobb der han kan hjelpe andre mennesker.

FILMGLADE: Fra venstre Morten Sekkelsten, Malene Hovden, Selma Lewe Düzakin, Lars Jæger og Carl-Fredrik Kuhle er alle aktive i Oslostudentenes Kinoforening.

Studentforeninger

Kinoforening, kor, idrett eller gaming? Vær sosial i studietiden!

Fem studenter har det gøy i kollektivet.
Livet som student

Det sosiale livet i kollektivet

En liten stemningsrapport fra Oskar Fjørtoft Sandanger, som bor sammen med fire andre studenter på Majorstua.

Oda og Kristine sitter ved en bardisk og smiler til kameraet.

Lærerstudenter på tre måneders utveksling i København

Oda Krafft Skolleborg (23) og Kristine Før (23) studerer til grunnskolelærer ved OsloMet, og har reist til København på Erasmus+ utveksling.

Dina og Malene står foran en rød port med kamera rundt halsen.
Kultur og medier

Studenter i journalistikk ser verden med nye øyne

Dina Jeanette Danielsen (27) og Malene Emilie Rustad (24) dro til Myanmar og laget reportasje til VG om buddhistiske nonner, som en del av bachelorstudiet i journalistikk.

Lars Sandved Dalen
Kultur og medier

Nå kan du bli fagforfatter på masternivå ved OsloMet

Jobber du med å skrive? Da bør du vurderer fagforfatterstudiet ved OsloMet.

Ingeniørstudent viser fram dronen han har bygget.
Teknologi og design

Bygget sin egen drone mens han studerer til ingeniør

På robotlaben på OsloMet er studiet nesten blitt en hobby for Ivar B. Saksvik, som studerer til elektronikkingeniør.

To kjemistudenter skviser sagt ut av avokadokjøtt

Ingeniører som lager avokadosåpe

Hva har avokadosåpe med kjemi å gjøre? Ganske mye, viser det seg.

Portrett av student Hedda Firing.
Studenthistorier

- Faglig oppdatering er alltid relevant for praksisfeltet.

Hedda Firing er sykepleier. Etter flere år i jobb bestemte hun seg for å ta en master i rehabilitering og habilitering ved OsloMet.

Tre studenter lager en lame på et verksted. De har alle vernebriller og øreklokker på.
Estetiske fag  |  Teknologi og design

Skaper nytt av gammelt

Studentene ved produktdesign har fått en oppgave med fokus på gjenvinning og miljø.