English version
Atle Wehn Hegnes

Atle Wehn Hegnes

Kort om

Atle Wehn Hegnes har doktorgrad i sosiologi og er seniorforsker ved SIFO og NIBIO. Han har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale prosjekter og har erfaring fra prosjektledelse på alle nivåer. Han har tidligere ledet Forskningsrådsprosjektet IMAGINE om forestillinger om bærekraftige fremtider, og leder nå arbeidspakker i EU-prosjektet CONVIVIUM (Horizon Europe, New European Bauhaus) som dreier seg om europeisk matkultur. 

Fagfelt

Kultursosiologi   Kvalitative forskningsmetoder

Forskningsprosjekter

Aktive forskningsprosjekter

Avsluttede forskningsprosjekter

Vitenskapelige publikasjoner

Hegnes, Atle Wehn ; Heidenstrøm, Nina ; Laitala, Kirsi (2025). Hygiene practices in everyday Life: Exploring the adoption and environmental implications of disposable gloves. Laursen, Linda Nhu; Hansen, Andreas Kornmaaler (Red.). Proceedings of the 6th Product Lifetimes and the Environment Conference (PLATE2025). s. 626-631. Aalborg University.
https://doi.org/10.54337/plate2025-10318

Hegnes, Atle Wehn (2024). Food Cultures and Geographical Indications in Norway. ISBN: 9781003143024. 148 s. Routledge.
https://doi.org/10.4324/9781003143024

Flyen, Anne Cathrine; Flyen, Cecilie; Hegnes, Atle Wehn (2024). Balancing tourism and cultural heritage conservation in Svalbard: Challenges and sustainable practices. Boffill, Yosbel; Lombillo, Ignacio; Blanco, Haydee; Alfonso, Lozano (Red.). UNIVERSITY OF CANTABRIA.

Flyen, Anne Cathrine; Flyen, Cecilie; Hegnes, Atle Wehn (2023). Exploring Vulnerability Indicators: Tourist Impact on Cultural Heritage Sites in High Arctic Svalbard. Heritage. Vol. 6.
https://doi.org/10.3390/heritage6120405

Hansen, Anders Chr.; Clarke, Nicholas; Hegnes, Atle Wehn (2021). Managing sustainability risks of bioenergy in four Nordic countries. Energy, Sustainability and Society. Vol. 11.
https://doi.org/10.1186/s13705-021-00290-9

Hegnes, Atle Wehn ; Nordhagen, Eirik; Gobakken, Lone Ross (2021). Understanding and practicing wood waste qualities in Norway – A case of adaptation work in circular bioeconomy. Nissen, Nils F.; Jaeger-Erben, Melanie (Red.). PLATE – Product Lifetimes And The Environment. Proceedings 3rd PLATE CONFERENCE, BERLIN, GERMANY 18–20 September 2019. s. 331-335. Universitätsverlag der TU Berlin.
https://doi.org/10.14279/depositonce-9253

Amilien, Virginie ; Bergflødt, Sigurd ; Hegnes, Atle Wehn (2021). “Hommage ou rébellion?” – Le rôle du modèle culinaire français dans la culture de l’alimentation norvégienne. Laurioux, Bruno; Stengel, Kilien (Red.). s. 199-230. Presses universitaires François-Rabelais (PUFR).

Cavicchi, Bianca; Hegnes, Atle Wehn (2021). Scoping Out Elements of Sociocultural Adaptation in European Urban Agriculture. Frontiers in Sustainable Food Systems. Vol. 5.
https://doi.org/10.3389/fsufs.2021.701160

Gustavsen, Geir Wæhler; Hegnes, Atle Wehn (2020). Individuals? personality and consumption of organic food. Journal of Cleaner Production. Vol. 245.
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2019.118772

Gustavsen, Geir Wæhler; Hegnes, Atle Wehn (2020). Consumer Personality and Local Food Specialties: The Case of Norway. International Journal on Food System Dynamics. Vol. 11.
https://doi.org/10.18461/ijfsd.v11i1.35





Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Forskningsrapporter

Kjus, Audun; Throne-Holst, Harald ; Hegnes, Atle Wehn (2023). Fremtidsbilder. Rapportering fra innsamling på minner.no. 76 s. OsloMet - storbyuniversitetet.

Hegnes, Atle Wehn ; Gustavsen, Geir Wæhler; Cavicchi, Bianca; Bhatti, Amandeep Kaur; Jenssen, Petter D. (2022). Social awareness and acceptance report. 35 s. CORDIS EU research results.
https://ec.europa.eu/research/participants/documen

Hegnes, Atle Wehn (2021). Natur, kultur, savn, sorg, kjærlighet, nærhet og omsorgsarbeid i Aarhus’ grønne fellesskap. 20 s. http://smagpaaaarhus.dk/.
http://smagpaaaarhus.dk/wp-content/uploads/2021/03

Ibenholt, Karin; Frisell, Marte Marie; Gobakken, Lone Ross; Hegnes, Atle Wehn ; Walbækken, Mikkel (2020). Samfunnsøkonomisk analyse av redusert avfall i byggebransjen. Rapport nr. 7. ISBN: 9788283950731. 57 s. Samfunnsøkonomisk analyse AS.

Hegnes, Atle Wehn (2013). Kulturelt tilpasningsarbeid - Innføring, forvaltning og bruk av merkeordningen Beskyttede betegnelser i Norge. 310 s. Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo.

Amilien, Virginie ; Hegnes, Atle Wehn ; Jacobsen, Eivind (2006). Tradisjonsmat: Tanker rundt et begrep og dets bruk i det norske samfunnet i dag. Oppdragsrapport nr. 8-2006, Oslo: Statens institutt for forbruksforskning. 57 s. SIFO.
http://www.sifo.no/files/file68185_oppdragsrapport

Hegnes, Atle Wehn (2003). Tradisjonsmatfestivalenes tvetydighet – En studie av Norsk Gamalostfestival, Smalahoveslepp og Norsk Rakfiskfestival. ISBN: 9788270633876. 161 s. SIFO.
http://www.sifo.no/files/file48531_fagrapport2003-



Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Formidling

Hegnes, Atle Wehn ; Laitala, Kirsi ; Heidenstrøm, Nina (2025). Invasive products - The Case of Disposable Gloves in Norwegian Everyday life. Scorai. Lund University.

Hegnes, Atle Wehn (2025). Festivals for Apple-Based PGI Products in Norway – A Case of Hybrid Food Cultural Institutions. 10th International Conference on Food and Drink Studies. European Institute for the Historiy and Culture of Food.

Hegnes, Atle Wehn (2025). Festivals for apple-based PGI Products in Norway. WORLDWIDE PERSPECTIVES ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS - INNOVATIONS AND TRADITIONS FOR SUSTAINABILITY. Food and Agriculture Organization of the United Nations .

Hegnes, Atle Wehn ; Heidenstrøm, Nina ; Laitala, Kirsi (2025). Hygiene Practices in Everyday Life: Exploring the adoption and environmental implications of disposable gloves. 6th product lifetimes and the environment conference. Aalborg University.

Hegnes, Atle Wehn ; Aspøy, Håkon (2025). Neglected and / or forgotten? Revisiting the sociology of wood consumption. Uncharted Territories in the Sociology of Consumption - Midterm Conference. RN05 - Sociology of Consumption, European Sociological Association, .
https://doi.org/https://consumption2025.fhs.cuni.c

Hegnes, Atle Wehn (2025). Grafting Sustainable Values Together with Geographical Indications in Norway. 5th ISA Forum of Sociology. The International Sociological Association (ISA).

Amilien, Virginie ; Hegnes, Atle Wehn ; Vittersø, Gunnar ; Schjøll, Alexander (2024). Lokalmat – et spiselig begrep?.
https://www.nationen.no/lokalmat-et-spiselig-begre

Berg, Lisbeth Løvbak ; Jakubiec, Justyna; Hegnes, Atle Wehn (2024). Futures literacy: Norwegian imaginaries of food and clothing consumption. ESA Conference 2024. European Sociology Association.

Hegnes, Atle Wehn (2024). Exploring Norwegian Men's Understanding and Use of Disposable Gloves. 16th European Sociological Association (ESA) Conference - Tension, Trust and Transformation. ESA.

Gillund, Frøydis; Gustavsen, Geir Wæhler; Hegnes, Atle Wehn (2024). Exploring the Potential of 'Arctic Quality' in Shaping New Rural Economies and Entrepreneurship in Northern Norway. Nordic Ruralities Conference for Rural Research. Nordic Ruralities.





Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.