Fakultet for helsevitenskap (HV)

Vi utdanner kandidater innen de fleste helseprofesjoner, samt har et solid atferdsvitenskapelig fagmiljø. Våre ansatte driver behovsidentifisert helsevitenskapelig forskning, tett på praksis og med relevans for samfunns- og arbeidsliv.

Studieprogrammer (ca.)

60

Studenter (ca.)

6040

Ansatte (ca.)

517

Ph.d.-programmer

2

Ledelse og administrasjon

Klinikker og laboratorier

  • Behandlingstilbud ved Institutt for fysioterapi

    Vi tilbyr utredning, veiledning, behandling og oppfølging av både kroniske og akutte plager, sykdommer eller skader (f.eks. idrettsskader). Du kan også få tilbud om forebyggende behandling for deg som trenger veiledning og oppstart av trening. Du trenger ikke henvisning fra lege. Individuell undersøkelse og behandling utføres av fysioterapistudenter under veiledning av erfarne fysioterapeuter.

  • Behandlingstilbud fotortose-klinikk

    Trenger du ortopediske innleggssåler eller fotsenger? Studenter ved ortopediingeniørutdanningen tilbyr behandling til personer som har behov for fotsenger eller spesielt tilpassede innleggsåler.

  • Bevegelsesanalyselaboratoriet

    Bevegelsesanalyselaboratoriet muliggjør et stort utvalg av analyser og undersøkelser innenfor biomekanikk, bevegelses- og aktivitetsanalyse, kardiovaskulær fysiologi, energiomsetning, non-invasiv sensorteknologi for monitorering av vitale parametre i vev, kraftutvikling og muskelaktivering.