English version
Laura Terragni

Laura Terragni

Kort om

Laura Terragni er professor og leder spesialisering i samfunnseræring ved masterprogrammet i helsevitenskap. I de siste årene har hun jobbet med flere prosjekter knyttet til matsikkerhet, matvaner blant innvandrere og for å forbedre mattilbudet på ulike arenaer. 

Fagfelt

Forebyggende helsearbeid   Matsosiologi   Helsekommunikasjon   Migrasjonshelse

Forskningsprosjekter

Aktive forskningsprosjekter

Avsluttede forskningsprosjekter

Vitenskapelige publikasjoner

Terragni, Laura ; Løvhaug, Anne Lene ; Bjørkum, Ellen; Grönberg, Aysha; Bjerkheim, Siri; Lund-Iversen, Kaja; Morseth, Marianne S. (2025). Identifying preferences for sustainability labeling and measures to increase sustainable food consumption among Norwegian consumers. Food Quality and Preference. Vol. 134.
https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2025.105673

Granheim, Sabrina Ionata; Terragni, Laura ; Torheim, Liv Elin ; Thurston, Miranda (2025). The digitalization of young women's food environments in Norway. Health and Place. Vol. 96.
https://doi.org/10.1016/j.healthplace.2025.103552

Roos, Gun ; Reich, Clara Julia ; Terragni, Laura (2025). Belonging. Dolphijn, Rick; Polson, Nicholas (Red.). Food, Migration and Belonging: A Glossary for Doing Fieldwork in Contemporary Europe. s. 77-84. Springer Nature.
https://doi.org/10.1007/978-3-031-68445-6_5

Løvhaug, Anne Lene ; Garnweidner-Holme, Lisa; Abel, Marianne Hope; Kvalem, Helen Engelstad; Lund-Iversen, Kaja; Meltzer, Helle Margrete; Olsen, Hanne Fjerdingby; Terragni, Laura ; Helleve, Arnfinn (2025). Managing engagement among public, private and civil society actors participating in NewTools: a research partnership on food profiling. Public Health Nutrition (PHN).
https://doi.org/10.1017/S1368980025100621

Lillekroken, Daniela ; Bye, Asta ; Halvorsrud, Liv ; Terragni, Laura ; Debesay, Jonas (2024). Food for Soul—Older Immigrants’ Food Habits and Meal Preferences After Immigration: A Systematic Literature Review. Journal of Immigrant and Minority Health. Vol. 26.
https://doi.org/10.1007/s10903-023-01571-5

Dogan, Elisabeth Irene Karlsen; Terragni, Laura ; Raustøl, Anne (2024). Human rights education for nursing students: A scoping review. Nursing Ethics.
https://doi.org/10.1177/09697330241284096

Morseth, Marianne ; Henjum, Sigrun ; Terragni, Laura (2024). Self-perceived food literacy among staff in Norwegian childcare institutions. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE).
https://doi.org/10.18261/ntfe.22.2.2

Morseth, Marianne S. ; Gananathan, Siyamali; Henjum, Sigrun ; Terragni, Laura (2024). Transmission of food literacy to youth in Norwegian childcare institutions – a qualitative study. Food & Nutrition Research (FNR). Vol. 68.
https://doi.org/10.29219/fnr.v68.9803

Maxson, Stephanie; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; Terragni, Laura (2024). Eating preferences and behaviors of older immigrants in Oslo: A qualitative study. Appetite. Vol. 200.
https://doi.org/10.1016/j.appet.2024.107531

Kifle, Mekdes; Terragni, Laura ; Morseth, Marianne S. (2024). Teachers’ perception of their students’ dietary habits in Addis Ababa, Ethiopia: a qualitative study. BMC Nutrition. Vol. 10.
https://doi.org/10.1186/s40795-024-00946-7





Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Fagbøker⁄lærebøker

Terragni, Laura (1998). Su un corpo di donna. Una ricereca sulla violenza sessuale in Italia. ISBN: 9788846405357. 144 s. Edizioni FrancoAngeli.



Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Forskningsrapporter

Barbala, Ida; Terragni, Laura ; Helene, Haug; Eriksen, Aud Marit (2021). Sunn start mat og helse for innvandrere 2017-2020. ISBN: 9788283643800. 70 s. OsloMet - storbyuniversitetet.

Torheim, Liv Elin ; Løvhaug, Anne Lene ; Huseby, Camilla Sanne; Terragni, Laura ; Henjum, Sigrun ; Roos, Gun (2020). Sunnere matomgivelser i Norge. Vurdering av gjeldende politikk og anbefalinger for videre innsats. Food-EPI 2020. ISBN: 9788283642575. 34 s. OsloMet - storbyuniversitetet.
https://uni.oslomet.no/se/medier/food-epi-rapporte

Terragni, Laura ; Calogiuri, Giovanna; Miscali, Monica (2020). Mens Sana in Corpore Sano: A pilot study of the health of Italians living in Norway. Summary of main results. ISBN: 9788283642513. 20 s. OsloMet.
https://skriftserien.hioa.no/index.php/skriftserie

Grewal, Navnit Kaur; Kolve, Cathrine Solheim; Terragni, Laura ; Torheim, Liv Elin (2016). InnBaKost 6 måneder 2013-2014. En undersøkelse av ammepraksis og kosthold blant norsk-somaliske og norsk-irakiske 6 måneder gamle barn i østlandsområdet. ISBN: 9788283640359. 100 s. Høgskolen i Oslo og Akershus.
https://skriftserien.hioa.no/index.php/skriftserie

Kolve, Cathrine Solheim; Grewal, Navnit Kaur; Terragni, Laura ; Torheim, Liv Elin (2016). InnBaKost 12 måneder 2013-2014. En undersøkelse av ammepraksis og kosthold blant norsk-somaliske og norsk-irakiske 12 måneder gamle barn i østlandsområdet. 82 s. Høgskolen i Oslo og Akershus.
https://skriftserien.hioa.no/index.php/skriftserie

Terragni, Laura ; Bugge, Annechen Bahr ; Jensen, Heidi Mollan (2008). Ikke drikk vann fra springen! reaksjoner og implikasjoner etter drikkevannsaken i Oslo, oktober 2007. 91 s. Statens institutt for forbruksforskning.

Berg, Lisbet ; Terragni, Laura (2006). Handlekurven som politisk arena? Hurtigstatistikk fra SIFO-survey 2006. 15 s. Statens institutt for forbruksforskning.
http://www.sifo.no/files/file64781_prosjektnotat_n

Terragni, Laura (2004). Institutional strategies for the production of trust in food in Norway. ISBN: 9788270634026. 83 s. Statens institutt for forbruksforskning.
http://www.sifo.no/files/file54070_fagrapport_2004



Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.

Formidling

Petzold, Andrea; Terragni, Laura ; Morseth, Marianne S. (2025). Perceptions and preferences of Norwegian consumers and food industry actors in design for meta sustainability labelling - A qualitative study. 79 s. OsloMet - storbyuniversitetet.

Løvhaug, Anne Lene ; Garnweidner-Holme, Lisa; Terragni, Laura ; Helleve, Arnfinn (2024). Norwegian food system stakeholders' perspectives on participating in a cross-sector research partnership. A qualitative study. 2024 Food Governance Conference. The Charles Perkins Centre, Sydney Health Law, Sydney Law Sc.

Løvhaug, Anne Lene ; Terragni, Laura ; Garnweidner-Holme, Lisa; Helleve, Arnfinn (2024). Norwegian food system stakeholders' perspectives on participating in a cross-sector research partnership. A qualitative study. Nordic Nutrition Conference.

Lillekroken, Daniela ; Bye, Asta ; Halvorsrud, Liv Torill ; Terragni, Laura ; Debesay, Jonas (2024). Sykepleiere må forstå eldre innvandreres matvaner. Sykepleien. Vol. 112.

Maxson, Stephanie; Ueland, Øydis; Terragni, Laura ; Grini, Ida Synnøve Bårvåg (2024). Flavor preferences of older immigrants. EUROSENSE 2024: A Sense of Global Culture 11th Conference on Sensory and Consumer Research. European Sensory Science Society & Sensory Food Network Irel.

Morseth, Marianne S. ; Løvhaug, Anne Lene ; Bjørkum, Ellen; Bjerkheim, Siri; Lund-Iversen, Kaja; Terragni, Laura (2023). Arenas for healthy and sustainable food system transformation – consumer perspectives . ISBNPA. The International Society of Behavioral Nutrition and Physi.

Løvhaug, Anne Lene ; Garnweidner-Holme, Lisa; Abel, Marianne Hope; Kvalem, Helen Engelstad; Lund-Iversen, Kaja; Meltzer, Helle Margrete; Olsen, Hanne Fjerdingby; Terragni, Laura ; Helleve, Arnfinn (2023). Developing a framework for engagement of stakeholders in NewTools, a cross-sector research partnership on food profiling. ISBNPA. The International Society of Behavioral Nutrition and Physic.

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Terragni, Laura ; Ueland, Øydis (2023). Changes in older adults' food choices – a 10-year follow-up study. 22nd Annual Meeting ISBNPA. ISBNPA.

Terragni, Laura ; Roos, Gun (2023). Food as learning and integration:The experience of the "Healthy Start" initiative in Oslo. The International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity (ISBNPA).

Roos, Gun ; Terragni, Laura (2022). Belonging and food: People with migrant backgrounds sharing food recipes. 19th IMISCOE Annual Conference. OsloMet.





Publikasjonslisten er hentet ut av Nasjonalt vitenarkiv (NVA). Listen kan være ufullstendig.