Laura Terragni

Laura Terragni

Kort om

Laura Terragni er førsteamanuensis ved samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun underviser og forsker på temaer knyttet til matsosiologi og matkultur. Nytt i år har vært et spennende kurs om "Food, migration and health".
I de siste årene har hun jobbet med flere prosjekter knyttet til matvaner blant innvandrere og utfordringene i helse– og ernæringskommunikasjon. Hun har deltatt i ulike NFR og EU finansierte prosjekter. Hun leder nå (2017) den første undersøkelse i Norge om matsikkerhet blant asylsøkere.

Fagområder

Vitenskapsdisipliner

Sosiologi

Emner

Migrasjon, Matsosiologi, Matkultur, Matvaner

Samarbeidsrelasjoner

SIFO,FAFO

Vitenskapelige publikasjoner

Henjum, Sigrun; Morseth, Marianne S.; Arnold, Charles D.; Mauno, Dawid; Terragni, Laura (2019). “I worry if I will have food tomorrow”: a study on food insecurity among asylum seekers living in Norway. BMC Public Health . Vol. 19.

Terragni, Laura; Garnweidner-Holme, Lisa; Vingmark Næss, Thea; Hussain, Aysha; Eriksen, Aud Marit (2018). A Healthy Start: Development of nutrition education for newly resettled immigrants and refugees living in Norway. International Journal of Home Economics . Vol. 11.

Terragni, Laura; Henjum, Sigrun; Barbala, Ida; Haug, Helene; Hofset, Ann Helen; Nielsen, Peter Dyrdal; Stene, Trude (2018). Meagre Hospitality”. Experiences With Food Among Asylum Seekers Living In Norwegian Reception Centres. Anthropology of Food . Vol. S12.
https://journals.openedition.org/aof/9129

Møen, Kathy Ainul Mashrooka; Terragni, Laura; Kumar, Bernadette. N; Diaz, Esperanza (2018). Cervical cancer screening among immigrant women in Norway- The healthcare providers’ perspectives. Scandinavian Journal of Primary Health Care . Vol. 36.
https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/028134...

Chortatos, Arthur; Terragni, Laura; Henjum, Sigrun; Gjertsen, Marianne K.; Torheim, Liv Elin; Gebremariam, Mekdes Kebede (2018). Consumption habits of school canteen and non-canteen users among Norwegian young adolescents: a mixed method analysis. 12 s. BMC Pediatrics . Vol. 18.
http://hdl.handle.net/10852/65226

Terragni, Laura; Beune, Erik J.A.J.; Stronks, Karien; Davidson, Emma M.; Qureshi, Samera Azeem; Kumar, Bernadette. N; Diaz, Perez Esperanza (2018). Developing culturally adapted lifestyle interventions for South Asian migrant populations: a qualitative study of the key success factors and main challenges. Public Health. Vol. 161.

Skar, Jeanette; Garnweidner-Holme, Lisa; Lukasse, Mirjam; Terragni, Laura (2018). Women's experience with using a smartphone app (the Pregnant+ app) to manage gestational diabetes mellitus in a randomized controlled trial. Midwifery . Vol. 58.

Nysether, Tina Bardosen; Vik, Cathrine Hovdahl; Terragni, Laura; Pettersen, Kjell Sverre (2017). Beskrivelser av måltidsstruktur og måltidstilbud overfor ungdom i barnevernsinstitusjoner i Norge. Norsk Tidsskrift for Ernæring . Vol. 29.
http://www.ntfe.no/i/2017/3/tfe-2017-03-324

Muellmann, Saskia; Steenbock, Berit; De Cocker, Katrien; De Craemer, Marieke; Hayes, Catherine; O’Shea, Miriam; Horodyska, Karolina; Bell, Justyna; Luszczynska, Aleksandra; Roos, Gun; Langøien, Lars Jørun; Rugseth, Gro; Terragni, Laura; De Bourdeaudhuij, Ilse; Brug, Johannes; Pischke, Claudia (2017). Views of policy makers and Health promotion professionals on factors facilitating implementation and maintenance of interventions and policies promoting physical activity and healthy eating: results of the DEDIPAC project. 17 s. BMC Public Health . Vol. 17.

Méjean, Caroline; Si Hassen, Wendy; Gojard, Séverine; Ducrot, Pauline; Lampuré, Aurélie; Brug, Hans; Lien, Nanna; Nicolaou, Mary; Holdsworth, Michelle; Terragni, Laura; Hercberg, Serge; Castetbon, Katia (2017). Social disparities in food preparation behaviours: A DEDIPAC study. Nutrition Journal . Vol. 16:62.
http://hdl.handle.net/10852/58537





Publikasjonslisten er hentet fra Cristin. Listen kan være ufullstendig