Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Referansebudsjett for forbruksutgifter
Prosjektet skal vedlikeholde, oppdatere og videreutvikle det norske Referansebudsjettet. Referansebudsjettet skal benyttes som verktøy i forskning om levekår i Norge, og bidra til politikkutforming på feltet.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Inkluderende forbruk
Satsingsområde med mål å utvikle og formidle kunnskap om hvordan forbruk kan fremme og hemme samfunnsdeltakelse og sosial inkludering av sårbare grupper.
-
Policy Evaluation Network (PEN) – Public policies addressing health-related behaviours in Europe
PEN har som mål å evaluere politiske tiltak for å fremme et sunt kosthold og fysisk aktivitet hos befolkningen.
-
SafeConsume
Prosjektet «SafeConsume» skal bidra til å redusere risikoen for matbårne sykdommer hjemme på kjøkkenet.
-
Tilhørighet blant minoritets- og majoritetsbarn i lavinntektsfamilier (BELONG)
Prosjektet skal studere 12-åringers tilhørighet til blant annet mennesker, steder og ting for å få kunnskap om hvorfor noen faller utenfor samfunnet i voksen alder.
Publikasjoner og forskningsresultater
Vitenskapelige publikasjoner
Jacobsen, Eivind; Strandbakken, Pål; Dulsrud, Arne ; Skuland, Silje Elisabeth (2024). Consumers and Consumption in Comparison (Volume 37). ISBN: 9781835493144. 237 s. Emerald Group Publishing Limited.
Jacobsen, Eivind; Strandbakken, Pål; Dulsrud, Arne ; Skuland, Silje Elisabeth (2024). Consumers and consuption in comparison. ISBN: 9781835493151. 237 s. Emerald Group Publishing Limited.
Strandbakken, Pål; Jacobsen, Eivind;
Dulsrud, Arne
;
Skuland, Silje Elisabeth
(2024).
Introduction: Consumption in the Social Sciences.
Jacobsen, Eivind; Strandbakken, Pål; Dulsrud, Arne; Skuland, Silje Elisabeth (Red.).
Consumers and consumption in comparison. s. 1-12.
Emerald Group Publishing Limited.
https://doi.org/10.1108/S0195-631020240000037001
Jacobsen, Eivind; Strandbakken, Pål;
Dulsrud, Arne
;
Skuland, Silje Elisabeth
(2024).
Consumers and consumption in comparison.
ISBN: 9781835493151.
237 s.
Emerald Group Publishing Limited.
https://www.emerald.com/insight/publication/doi/10
Langsrud, Solveig; Veflen, Nina Jeanette; Scholderer, Joachim;
Skuland, Silje Elisabeth
(2023).
A trans disciplinary and multi actor approach to develop high impact food safety messages to consumers: Time for a revision of the WHO - Five keys to safer food?.
Trends in Food Science & Technology.
Vol. 133.
https://doi.org/10.1016/j.tifs.2023.01.018
Brannen, Julia;
Skuland, Silje Elisabeth
(2022).
School meals as a resource for low-income families in three European countries: a comparative case approach.
European Societies.
Vol. 24.
https://doi.org/10.1080/14616696.2022.2078498
Skuland, Silje Elisabeth (2021). Eating out, sharing food and social exclusion: Young people in low-income families in the UK and Norway. Hall, Sarah Marie; Pimlott-Wilson, Helena; Horton, John (Red.). Austerity Across Europe: Lived Experiences of Economic Crisis. s. 15-27. Routledge.
Langsrud, Solveig;
Skuland, Silje Elisabeth
(2021).
Cross-contamination of lettuce with Campylobacter spp. via cooking salt during handling raw poultry.
PLOS ONE.
Vol. 16.
https://doi.org/10.1371/journal.pone.0250980
Skuland, Silje Elisabeth
(2021).
Washing hands and risk of cross-contamination during chicken preparation among domestic practitioners in five European countries.
Food Control.
Vol. 127.
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108062
Møretrø, Trond;
Skuland, Silje Elisabeth
; Langsrud, Solveig
(2021).
Kitchen layouts and consumers’ food hygiene practices: Ergonomics versus safety.
Food Control.
Vol. 131.
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108433