English version
Marie Hebrok

Marie Hebrok

Kort om

Marie Hebrok har jobbet med temaer knyttet til bærekraftig forbruk hos SIFO siden 2011.Hun er utdannet produktdesigner, og har arbeidserfaring innen retail-design. Videre har hun master i teknologi- og vitenskapsstudier fra Senter for Teknologi, Innovasjon og Kultur (TIK) ved Universitetet i Oslo, og doktorgrad i industriell design fra Institutt for design ved NTNU. Avhandlingen «Food Waste: A practice-oriented design for sustainability approach» studerer hvordan design kan bidra til å påvirke matpraksiser og redusere matsvinn. Marie er særlig interessert i hvordan designfeltet kan bidra til å gjøre forbrukspraksiser mer bærekraftige. Tematiske områder hun jobber med i pågående prosjekter er produktlevetid, plast, spekulativ design, systemisk design, og fremtidsforestillinger. Andre interesseområder og erfaringer inkluderer grønn markedsføring, estetikk, avfall og digitale tjenester.

Fagområder

Emner

Forbruk   Bærekraftig forbruk   Bærekraftig design   Plastemballasjeavfall   Matsvinn   Designforskning   Tverrfaglig forskning   Produktlevetid   Design Fiction   Praksisorientert design

Forskningsprosjekter

Aktive forskningsprosjekter

Avsluttede forskningsprosjekter

Vitenskapelige publikasjoner

Løvbak Berg, Lisbeth ; Hebrok, Marie (2024). Holding on or letting go: Conflicting narratives of product longevity. 10 s. Resources, Conservation and Recycling. Vol. 210.
https://doi.org/10.1016/j.resconrec.2024.107834

Hebrok, Marie ; Heidenstrøm, Nina (2024). Contested imaginaries of Preferable Food Futures: A Comparative Analysis of the Digital Food Provisioning Platforms ODA and REKO-ringen. Jacobsen, Eivind; Strandbakken, Pål; Dulsrud, Arne; Skuland, Silje Elisabeth (Red.). Consumers and Consumption in Comparison (Volume 37). s. 215-229. Emerald Group Publishing Limited.
https://doi.org/https://doi.org/10.1108/S0195-6310

Løvbak Berg, Lisbeth ; Hebrok, Marie (2023). Narratives of product longevity: a business vs. consumer perspective. Niinimäki, Kirsi; Cura, Kirsti (Red.). PROCEEDINGS 5th PLATE Conference. s. 578-583. Aalto University.
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-64-1367-9

Hebrok, Marie ; Mainsah, Henry (2022). Skinny as a Bird: Design fiction as a vehicle for reflecting on food futures. 12 s. Futures: The journal of policy, planning and futures studies. Vol. 141.
https://doi.org/10.1016/j.futures.2022.102983

Heidenstrøm, Nina ; Hebrok, Marie (2021). Fridge studies – Rummage through the fridge to understand food waste. Appetite. Vol. 165.
https://doi.org/10.1016/j.appet.2021.105321

Heidenstrøm, Nina ; Hebrok, Marie (2021). Towards realizing the sustainability potential within digital food provisioning platforms: The case of meal box schemes and online grocery shopping in Norway. Sustainable Production and Consumption.
https://doi.org/10.1016/j.spc.2021.06.030

Hebrok, Marie ; Heidenstrøm, Nina (2019). Contextualising food waste prevention - Decisive moments within everyday practices. Journal of Cleaner Production. Vol. 2010.
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.11.141

Hebrok, Marie Cathrine (2018). Food waste in the shadow of ideals - a case for practice-oriented design. Journal of Design Research. Vol. 16.
https://doi.org/10.1504/JDR.2018.099535

Hebrok, Marie ; Boks, Casparus Burghardus (2017). Household food waste: Drivers and potential intervention points for design – An extensive review. Journal of Cleaner Production. Vol. 151.
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2017.03.069

Klepp, Ingun Grimstad ; Hebrok, Marie (2017). Method 41 Sensory material test. Klepp, Ingun Grimstad; Fletcher, Kate (Red.). Opening up the Wardobe. A Methods Book. s. 139-142. Novus Forlag.





Publikasjonslisten er hentet ut av Cristin. Listen kan være ufullstendig