Studenthistorier

Nullstill
Vis filter Skjul filter

Viser: 21 av 21 artikler

Fire mennesker rundt et bord. Til høyre i bildet er Ingunn Nilsen som prater til de andre tre menneskene rundt bordet.

Slik takler du hjemmeeksamen

De fleste eksamener må tas hjemme under koronaepidemien. Her har du tips om hjemmeeksamen.

Turner Odin gjør håndstående i ringene.

Kunsten å kombinere toppidrett og studier

Idrettsutøverne Odin Kalvø, Amalie Sæten og Thea Helseth trener knallhardt for å nå toppen. Samtidig er de studenter ved OsloMet.

Studenter sitter i en blå sofa og smiler

Studenter setter fokus på psykisk helse

– Psykisk helse er et tabubelagt tema. Det er få som tør å snakke høyt om det, sier student Fillip Haugland. Den Uavhengige Sosialrådgiveren på OsloMet åpner dørene sine for de som trenger noen å snakke med.

Jente som sitter ved et bord og leser.

Ti tips før eksamen

Nå nærmer det seg eksamen, så her kommer ti raske tips til hvordan du kan utnytte tiden mest mulig effektivt.

Jente som sitter på biblioteket og leser.

Topp ti på campus

Vurderer du å sette OsloMet på førsteplass på din søknadsliste? Da lurer du kanskje på hvordan området rundt universitetet er! Josefine har studert på OsloMet i snart 1 år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Tre studenter, Celine Stensrud, Magnus Thune og Nora Torgersen er klare for nyhetssending i studiet til Radio Nova

Studentforening på radio

Har du lyst til å lage radio? I Radio Nova kan du prøve deg bak mikrofonen, samtidig som du får nye venner.

To smilende jenter.

Endelig studiestart

Første studiedag er obligatorisk – og samtidig en veldig spennende og morsom dag. Ikke minst fordi du får møte alle du skal studere med – på en måte som gjør det lett å bli kjent. Det er bare å glede seg!

FILMGLADE: Fra venstre Morten Sekkelsten, Malene Hovden, Selma Lewe Düzakin, Lars Jæger og Carl-Fredrik Kuhle er alle aktive i Oslostudentenes Kinoforening.

Studentforeninger

Kinoforening, kor, idrett eller gaming? Vær sosial i studietiden!

Fem studenter har det gøy i kollektivet.

Det sosiale livet i kollektivet

En liten stemningsrapport fra Oskar Fjørtoft Sandanger, som bor sammen med fire andre studenter på Majorstua.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.

Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!

Portrett Curt Rice

Nøkkelen til et rikere liv

Rektor Curt Rice mener at utdanning former deg som menneske, og er nøkkelen til et rikere liv.

Fredrik Brogeland Laache på en fjelltopp i solskinn med panoramautsikt og fjellandskap i bakgrunnen

Utveksling til Chile åpnet dører

Et semester i Chile førte til mange spennende jobbmuligheter for Fredrik Brogeland Laache.

Portrett Harmeet Kaur

Nye studenter kan glede seg!

Harmeet Kaur synes det beste med å være student er at hun hele tiden lærer mer om noe hun faktisk er interessert i og kan tenke seg å jobbe med i fremtiden.

Smilende kvinnelig student

Mye å finne på og mange nye venner

Nye studenter kan glede seg til å møte masse nye mennesker, få nye kontakter og venner for livet, mener Mari Hellvik.

Helle Skoglund Lieberg på en lab med mikroskop og reagensglass

Mitt råd til nye studenter er å si mye JA

Helle Skoglund Lieberg mener det smarteste er å ta initiativ og bli med på ting.

Johanna Nordvall utendørs på en husk

En hverdag med mening

Johanna Nordvall ser mening i alt hun lærer i barnehagelærerutdanningen.

Ali stående på en bru bak Barcode-byggene

Ali digger å være student

– Det beste med å være student er at jeg selv velger hvordan jeg vil lære pensum, sier Ali Ashar Nawaz.

Studenter sitter i ring rundt en stor, lodden og kosete hund.

Kosehjelp mot eksamenspress

Visste du at hundekos kan hjelpe mot stress og angst?

Øyvind Bauge lener seg mot en engelsk ambulansebil iført fult paramedicantrekk. Han smiler fornøyd.

Rykker ut i Londons gater

Øyvind har erfaring fra verdens største ambulansetjeneste – etter å ha vært på utveksling i London.

Portrett Ådne Øvergaard

Sett kroppen på timeplanen

Visste du at det lønner seg å prioritere flere ting enn bare fag for å få gode resultater?

Studenter som jobber på iPad

Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.